Slovinec se nemusel moc snažit, vzhledem k náskoku, který si do poslední etapy přivezl, mu stačilo reagovat na útoky Adama Yatese (UAE Emirates). Týmy Jumbo-Visma a UAE Emirates rozjely před cílovým výjezdem na Lagunas de Neila vysoké tempo a zlikvidovaly veškerou snahu všech uprchlíků. Cílový výjezd byl těžký především v závěrečných 4 kilometrech, které mají v průměru 11 %. 

Rogličovi stačilo pohlídat si hlavně Aleksandra Vlasova, který měl ztrátu 33 sekund a Yatese s odstupem 38 sekund. 4 kilometry před cílem se začalo závodit na plný plyn, když za to vzal Jay Vine (UAE Emirates). V jeho háku se udrželi pouze tři největší favorité. Vine měl za úkol připravit příležitost útok pro Yatese. A tento útok skutečně přišel, ale Rogliče a Vlasova nedokázal utrhnout.

Roglič byl tak sebevědomý, že 2 kilometry před cílem se sám ujal vedení, ale nezrychloval. To umožnilo Vineovi vrátit se zpět do skupiny, zrovna před prudkým závěrečným kilometrem, ale týmový kolega Yates s ním neměl slitování a opět zaútočil. Jenže opět bezvýsledně, Roglič i Vlasov se stále drželi. Do cíle zbývaly poslední stovky metrů a spurt na pásku. V tom neměl Roglič žádnou konkurenci, vyhrál etapu a také celkové pořadí. 

Byl to další horký den, ale cítil jsem se dobře, řekl Roglič po závodě. Jako tým jsme měli etapu neustále pod kontrolou. Nakonec bylo na mně, abych podal další špičkový výkon. Jsem rád, že jsem to dokázal takto dokončit.

Bylo mi potěšením zde závodit, pokračoval. Bylo to poprvé, co jsem se tohoto závodu zúčastnil a diváci podél silnice byli fantastičtí. Kromě toho bylo dobré mít tento týden v nohách nějaké závodní kilometry směrem k Vueltě. Přijel jsem sem, abych se zase o kousek zlepšil, a myslím, že se mi to podařilo.

S tím souhlasí také Marc Reef, sportovní ředitel Jumbo-Visma: Byla to dobrá generálka. Hlavním cílem tohoto týdne bylo udělat poslední krok směrem k Vueltě a to se nám podařilo. Teploty, trať i způsob závodění jsou podobné tomu, co nás čeká od příštího týdne. Také jezdci, kteří se zúčastní Vuelty, ukázali, že jsou připraveni. Jan Tratnik má za sebou dlouhou rehabilitaci, ale ukázal zde dobrou formu. Vyhráli jsme týmovou časovku, dvě etapy a závěrečnou klasifikaci. S tím můžeme být jedině spokojeni.

Yates skončil druhý v etapě a třetí v celkovém pořadí se ztrátou 42 sekund, Vlasov na druhé příčce zaostal o 39 sekund. Roglič nakonec porazil Vlasova i v bodovací soutěži, nejlepším vrchařem se stal Yates a nejlepším mladým závodníkem domácí Javier Romo (Astana Qazaqstan).