Okolo Burgosu je ideálním přípravným etapovým závodem před Vueltou, která začíná už za dvanáct dní (26. 8.) v Barceloně. V Burgosu se startuje už v úterý 15. 8. a jede se pět etap, včetně časovky družstev, která se pojede také na Vueltě. Kromě toho je připravena jedna rovinatá etapa, dvě kopcovité etapy a jeden vrchařský dojezd na Lagunas de Neila. Roglič je lídrem týmu Jumbo-Visma a cíle je rozjet se před Vueltou, ale samozřejmě také celkové pořadí. 

Je důležité jet nějakou týmovou časovku s ohledem na Vueltu, říká sportovní ředitel Marc Reef. Vždyť první etapa na Vueltě je také týmovou časovkou. Je dobré si to všechno osvěžit. Úvodní etapy Vuelty nejsou úplně jednoduché a třetí etapa už končí na kopci. Začít dobře bude hrozně důležité. Proto je pro jezdce, kteří přijeli z tréninkového soustředění, přínosné mít v nohách Okolo Burgosu.

Reef naráží mimo jiné na Rogliče, který po svém vítězství na Giru nejel žádný závod a pomalu se připravoval na druhou Grand Tour v sezóně. Od roku 2019 neměl tak solidní přípravu na Vueltu. Mohl si odpočinout, a pak se vydal na vysokohorský trénink a trénoval podle plánu. Nyní je v dobré formě. V Burgosu hodlá hned zúročit svou skvělou formu. Cílem na Okolo Burgosu jsou také etapová vítězství a dobrá celková klasifikace. Čtvrtá etapa má výbušný závěr, který by měl Primožovi vyhovovat. Dobrým ukazatelem formy bude horský dojezd v závěrečné etapě, dodává Reef. 

Tým Jumbo-Visma kromě Rogliče nasadí i další závodníky připravené na Vueltu. Rogliče doplní Jan Tratnik, Robert Gesink, Koen Bouwman, Gijs Leemreize, Attila Valter a Edoardo Affini.  

Porazit Rogliče se pokusí především Adam Yates a Jay Vine z UAE Emirates, Damiano Caruso a Santiago Buitrago z Bahrain Victorious, Aleksandr Vlasov z Bora-Hansgrohe a další. 

Okolo Burgosu vysílá Eurosport na webu Eurosport.com a v aplikaci.