Roglič se k Vueltě pravidelně upíná po zklamání z Tour de France a letos je to ten stejný případ. Už třikrát Vueltu vyhrál a přidal dvanáct etap a loni skončil třetí celkově ta tehdejšími týmovými kolegy Seppem Kussem a Jonasem Vingegaardem. Zdálo se, že letos nemůže Vueltu stihnout, ale podle Red Bullu strávil už dva a půl týdne na vysokohorském soustředění a bude lídrem na celkové pořadí. 

Nebude na to úplně sám, protože na Vueltu se připravuje také druhý muž letošního Giro d'Italia Dani Martínez a Aleksandr Vlasov, který také musel vzdát Tour kvůli zranění. Pomáhat jim budou další vrchaři ve formě, Giovanni Aleotti vyhrál Okolo Slovinska a Florian Lipowitz rumunský etapák Sibiu Tour. 

SI202406300834_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Sestavu doplní domácí Roger Adria, Rakušan Patrick Gamper a Němec Nico Denz. Red Bull prostě chce letos vyhrát nějakou Grand Tour a proto do Španělska bere hned tři potenciální lídry. "I do třetí letošní Grand Tour jdeme s velkými ambicemi. Nominovali jsme osm jezdců, s nimiž se nebudeme skrývat, ale chceme agresivně bojovat o celkové pořadí. Musíme si však počkat, do jaké míry se nám to podaří. Přece jen zranění po pádu a pětitýdenní závodní pauza pro Primože i Alekse nebyly ideální přípravou na Grand Tour," říká Rolf Aldag, hlavní sportovní ředitel týmu. 

Red Bull-Bora-Hansgrohe pro Vuelta a España 2024:
Roger Adrià, Giovanni Aleotti, Nico Denz, Patrick Gamper, Florian Lipowitz, Dani Martínez, Primož Roglič, Aleksandr Vlasov