Roglič konečně přivezl ukázat růžový trikot a Trofeo Senza Fine do Lublaně. Návštěvu své rodné země spojil s dojezdem etapového závodu Okolo Slovinska, kde předával trikot pro celkového vítěze Filippu Zanovi. V hlavním městě Slovinska také prozradil své další plány. A potvrdil to, co se očekávalo, tým Jumbo-Visma se drží svého plánu a na Tour de France bude Roglič letos chybět.

"Ne, Tour není v plánu. Nepojedu ani národní šampionát," řekl na tiskové konferenci. Slovinský šampionát se koná ve stejném termínu jako ostatní národní šampionáty v Evropě, už tuto neděli se slovinští cyklisté utkají o titul na 157 km dlouhé trati na kopcovitém okruhu v Radovljici. Startovat by měl Tadej Pogačar, pro kterého to bude jediný závod s hromadným startem před začátkem Tour de France. Bohužel přímý souboj mezi Pogačarem a Rogličem letos možná vůbec neuvidíme. 

Nejlepší slovinští cyklisté letos nejeli ani jeden společný závod a pokud se Pogačar nevydá na Vueltu (a to je nepravděpodobné), nejspíš ani nepojedou. Roglič se totiž rozhodl soustředit jen na Vueltu a dá přednost vysokohorskému tréninku před závodním nasazením. Proto vynechá také mistrovství světa v Glasgow. "Nezapadá to do mých plánů pro Vueltu. Nemůžu ve Španělsku startovat bez dobré přípravy, protože pak si nemůžu závodění neužiju."

Tým Jumbo-Visma má letos velké plány, chce vyhrát všechny Grand Tours v jedné sezóně. Giro už mají v kapse, na Tour je největším favoritem obhájce vítězství Jonas Vingegaard a na Vuletě bude pravděpodobně největším favoritem Roglič. Trojnásobný vítěz španělského třítýdenního etapáku moc dobře ví, jaké to je kombinovat Giro a Vueltu v jednom roce, v sezóně 2019 skončil třetí na Giru a o pár měsíců později vyhrál svou první Vueltu. Už tehdy před čtyřmi lety mezi Grand Tours skoro nezávodil, objel pouze slovinský šampionát, letos se nejspíš obejde zcela bez závodů.