Lídr týmu Soudal Quick-Step jako jediný z favoritů Vuelty ztratil přes jednu minutu. Landa ztratil na McNultyho 1:05 a na Primože Rogliče 48 sekund. To není úplně málo a Landu by v závěru Vuelty mohl jeho výkon v úvodní časovce mrzet. Naopak Roglič ukázal, že to po zranění z Tour de France nemusí být vůbec špatné, na osmém místě ztratil 17 sekund na McNultyho a o 2 sekundy porazil domácího Almeidu.

20240817VUE4013-Unipublic_Cxcling_Beatriz_Martinez.jpeg

Rozhodně spokojený by měl být také Mathias Skjelmose, lídr týmu Lidl-Trek, který ztratil na Rogliče 5 sekund. Pořadí favoritů je po první etapě Vuelty následující: 

P. Roglič 

J. Almeida +0:02

M. Skjelmose +0:05

A. Tiberi +0:10

A. Vlasov +0:12

T. Arensman +0:12

T. Geoghegan Hart +0:14

D. Martínez +0:16

A. Yates +0:17

M. Poole +0:20

E. Mas +0:22

R. Carapaz +0:23

C. Uijtdebroeks +0:28

C. Rodríguez +0:29

D. Gaudu +0:34

B. O'Connor +0:35

S. Kuss +0:36

L. Van Eetvelt +0:37

M. Landa +0:48


Jak vidno, nejlepší debut na Grand Tour neměl Lennert Van Eetvelt, ale jeho cílem je dokončit v první desítce celkového pořadí. pár sekund ztráty v první časovce určitě nejsou velký problém. To Sepp Kuss by si asi dokázal představit o trochu lepší výkon a výsledek, zůstal však pozitivní. „Časovka na úvod Grand Tour je vždycky bolestivá,“ říká obhájce vítězství. „Byla to dobrá rozcvička na to, co nás čeká v následujících týdnech. Jel jsem naplno. S časovkou, kterou jsem jel, mohu být spokojený.“

Naopak všichni tři potenciální lídři Red Bullu zajeli výborný čas, nejenom Roglič, ale také Vlasov a Martínez. A spokojení jsou i v UAE Emirates, mají etapové vítězství, Almeidu na pomyslném pódiu a Yates udržel odstup pod dvacet sekund. 

Vuelta pokračuje dnes zvlněnou etapou do Ourému, která by nejspíš neměla výrazně zasáhnout do celkového pořadí, ale červený dres se možná převlékat bude. McNulty má pouze dvousekundový náskok před Vackem a český cyklista by se mohl pokusit vybojovat trikot lídra, rychlý je na to dost. Ještě nebezpečnější je Van Aert, který ztrácí 3 sekundy. Pokud někdo z těchto dvou dojede mezi prvními třemi, oblékne červený dres.