Aldag se živil cyklistikou 16 let, z toho 13 strávil v dresu Telekomu, resp. T-Mobile. Nemůže se sice chlubit nějakými převratnými výsledky – největším úspěchem je vítězství v etapáku Bayern Rundfahrt (1999) – ovšem byl ceněnou a respektovanou autoritou pelotonu a týmu a jako takový absolvoval 17 Grand Tour a celkem 42x se objevil na startu pěti nejcennějších klasik (nejlépe 7. na Flandrech a 3x 9. na Roubaix). 

Po skončení aktivní kariéry působil víc než 10 let v roli sportovního ředitele několika týmů, ať už to byl HTC Highroad či Quick-Step. Poslední čtyři roky pak pracoval pro Dimension Data. 

V tiskové zprávě týmu se uvádí, že rozchod se udál v přátelském duchu. S tímto vyjádřením není zcela v souladu situace, kdy Aldag nominoval na Tour 2019 Marka Cavendishe, ovšem manažer týmu Doug Ryder se rozhodl Cavendishe z nominace vyřadit. 

"U ženského týmu jsem nováčkem a nemyslím, že do tohoto prostředí lze zkopírovat zkušenosti a metody z vedení mužského týmu. Takže nejprve se musím detailně seznámit s prostředím, abychom potom mohli dělat ty správné kroky,“ řekl ke své nové roli Rolf Aldag. 

V týmu se po letech potkává s Ronny Laukeem, manažerem týmu Canyon-Sram, s nímž spolupracoval před více než deseti lety v HTC HighRoad. 

Canyon-SRAM, který se aktuálně připravuje na prvním soustředění ve Španělsku, je jedním z osmi ženských týmů, jenž se pro příští sezónu přihlásil do statutu WorldTour. 

Jde o mnohonárodnostní tým (10), v němž působí mj. Polka Katarzyna Niewiadoma, která má na kontě za dobu své kariéry již 5 vítězství v etapových závodech, např. Kolem Británie či Giro del Trentino, a v sezóně 2019 se může chlubit vítězstvím na ženském Amstelu. 

Druhým nejznámějším jménem je multicyklistka Pauline Farrand-Prévot, která se v roce 2015 stala prvním člověkem v historii, který byl úřadujícím mistrem světa v silniční cyklistice, cyklokrosu i závodech na horských kolech.

Krásu ani bahnem nezakryješ: Pauline Ferrand-Prévot