Dnešní 150 km dlouhá etapa byla hodně zvlněná a cyklisté se dostali až do výšky 1700 metrů nad mořem. V poslední čtvrtině čekaly dvě vrchařské prémie, přičemž ta druhá (1,8km, 9%, max 13%) byla zároveň cílem etapy.

Už po 8 km odjela čtveřice jezdců a zajímavé na ní bylo, že v ní byli dva borci belgického kontinentálního Tarteletto. Týmu, jehož člen Lennert Teugels byl majitelem hned dvou dresů: vrchaře i bodovačky. Jeden z nich, Andreas Goeman, si přisvojil obě dnešní sprinterské prémie. Vrchařskou trojku si zase nenechal ujít Nikodemus Holler z německého Bike Aid.

Peloton jim dovolil maximálně 4:40 min. a poté začal náskok krátit. To hlavní se mělo odehrát až v cílovém kopci. Jenže 20 km před cílem činil náskok uprchlíků stále 2:25 min. A i 4 km před cílem se osamoceně před dotahující hlavní skupinou pohyboval Holler s náskokem převyšujícím jednu minutu.

Ale ani to mu nebylo nic platné. Favorité si to rozdali v závěrečném sice krátkém, ale velmi prudkém stoupání. Do třetice tu slavil Alan Boileau (B&B)!

Třetí však dorazil Eritrejec Metkel Eyob z malajsijského Terengganu, kterého v minulosti opakovaně zkoušeli v záloze týmu Qhubeka, a to mu stačilo, aby se dostal do čela průběžné klasifikace.