"Když zařadí druhý rychlostní stupeň, nedá se toho moc dělat. Ani nedýchá a všichni ostatní lapají po dechu jako na smrtelné posteli, takže je těžké cokoli dělat," stěžoval si Simon Yates na Col de Turini, v cíli předposlední etapy Paříž - Nice. "Zkoušel jsem, co by se dalo udělat, párkrát jsem to zkusil, ale nebylo to ono. Máme za sebou několik těžkých dní a myslím, že se to na pelotonu podepsalo." 

Roglič na Col de Turini zajel nový rekord, navzdory tomu, že skupina čtyř nejlepších vrchařů (Roglič, S. Yates, Martinez a Quintana) taktizovala a nejela naplno celou délku stoupání. K vítězství mu nakonec stačil nástup asi 200 metrů před cílem. "Bylo to velmi těžké, ale cítil jsem se dobře a v závěru jsem měl nohy na to, abych zaútočil a vyhrál, takže to byl skvělý den. Udržel jsem kontrolu po každém útoku Yatese a Quintany." řekl v cíli. "Je příjemné vyhrát v tak dlouhém stoupání před mým největším fanouškem," ukázal na svého malého syna Lva, který ho na jihu Francie navštívil.  

Roglič má před poslední etapou náskok 47 sekund a nikdo už si nemyslí, že by mohl o žlutý dres přijít. Jenže závěrečná etapa "závodu za sluncem" bývá záludná. Loni Roglič vede s náskokem 52 sekund před Maxem Schachmannem a přesto nevyhrál. Za vše mohl tvrdý pád. Roglič zůstal osamocen a propadl se na 15. místo. Lídr týmu Jumbo - Visma si na to dobře pamatuje a dá si pozor. "Vím, že poslední etapa je vždy nejtěžší. Pojede se Col d'Èze z nové strany a člověk se musí bát, když má před sebou tak těžké stoupání, ale doufám, že až tam dojedu, budu v pohodě."

Simon Yates se na 8. etapu s cílem v Nice těší: "Zítra nás čeká opravdu krátký a těžký den, moc se mi líbí. Je to dobrá etapa, je to jeden z mála dnů v roce, kdy mě opravdu baví se do toho pořádně opřít, takže uvidíme, co dokážu. Ale už je to docela rozhodnuté." Nevzdává se ani Nairo Quintana: "Dnes byli někteří silnější, ale poslední etapu v okolí Nice dobře znám a snad se posunu v celkovém pořadí. Je to poslední den a opět nněco zkusím."

"Zítra je rozhodující den a jsem na to připraven," odpovídá Roglič.