BORA - hansgrohe zásadně posiluje pro hromadné dojezdy. Sam Bennett se vrací po hořkosladkém angažmá v Deceuninck - Quick-Step, kde se v prvním roce zařadil mezi nejlepší sprintery světa a vyhrál dvě etapy na Tour de France a také zelený trikot, ale v druhé sezóně na své výkony nenavázal a schytal ostrou kritiku od Patricka Lefevera.

Bennett odcházel ve zlém už z týmu BORA - hansgrohe v roce 2019. Tehdy se ho Ralph Denk, manažer Bory, nechtěl snadno vzdát. Bennett však chtěl za každou cenu pryč a odešel do Deceuninck - Quick-Step. Zde vyhrál celkem 14 závodů, v prvním roce 7 závodů včetně dvou etap na Tour de France a jedné na Vueltě. A letos si na začátku sezóny připsal také 7 triumfů, dva na UAE Tour, dva na Paříž - Nice a dva v květnu na Kolem Algarve, ale poté se zranil a od té doby nezávodil. 

Podle Lefevera se Bennett psychicky složil a vymlouval se, aby nemusel startovat na Tour de France. Bennett na Lefeverovy útoky nijak nereagoval. Nyní tým BORA - hansgrohe oznámil, že se vrací zpět do týmu, kde získal 41 vítězství. 

"Jsem moc rád, že se Sam vrací. Byl s námi mnoho let, stal se zde profesionálem a pomohli jsme mu stát se jedním z nejlepších sprinterů. Není žádné tajemství, že jeho odchod nás zasáhl. Ale chápu, že si myslel, že to bude důležitý krok v jeho kariéře. Řekl, bych, že to fungovalo pouze částečně. Jsme tým, který dává důraz na soudržnost, respekt a spolupráci, protože věříme, že jsou to základní stavební kameny dlouhodobé úspěšnosti. Občas spolu můžete nesouhlasit, ale je třeba zachovat respekt," vysvětluje Ralph Denk. 

Bennett patřil k nejlepším sprinterům světa už během angažmá v BORA - hansgrohe, ale vedení týmu tehdy začalo dávat přednost Pascalu Ackermannovi. Bennett nedostal příležitost startovat na Tour de France a radši odešel. Nyní je na odchodu Ackermann. A ze stejného důvodu. Němec měl přislíbenou účast na letošní Tour, ale do sestavy se nedostal a podle zákulisních informací má podepsanou smlouvu na další roky v UAE Emirates.   

Sam Bennett díky tomu bude mít volnější pole působnosti a bude si moci vybírat závody, protože odchází také Peter Sagan. "Máme se Samem velké plány a věříme, že s naší pomocí vyhraje spoustu dalších závodů. Je nepochybně jedním z nejlepších sprinterů a dokázal to v roce 2020 vítězstvím v bodovací soutěži na Tour de France. Také jsme dali dohromady velmi silný sprinterský vlak," naráží Denk na příchod třech dalších posil. 

Irský sprinter ví, že jeho návrat do BORA - hansgrohe vyvolává překvapené reakce: "Odejít, bylo tehdy těžké rozhodnutí. Ale chtěl jsem se posunout v novém prostředí. Někteří možná zpochybňují mé rozhodnutí vrátit se, ale já věřím, že je správné přestoupit zpět do BORA - hansgrohe. Užil jsem si dva roky v týmu Deceuninck - Quick-Step, v týmu, který jsem v dětství obdivoval, posunul jsem se na kole i v životě a vytvořil si celoživotní přátelství. Ovšem cítím, že jsem připraven se vrátit a být lídrem týmu. Tým má trochu odlišné složení, ale základ BORA - hansgrohe zůstává stejný."

"V současnosti se stále potýkám se zraněním kolena, kvůli kterému jsem nemohl na Tour de France, ale věřím, že to překonám a vrátím se k vítězstvím. Chci poděkovat personálu týmu Deceuninck - Quick-Step. Spousta lidí mi bude chybět a přeji jim jen to nejlepší. A nakonec chci poděkovat Ralphu Denkovi, že mi dal příležitost k návratu," dodává Bennett. 

Kromě Sama Bennetta do BORA - hansgrohe přestupují také nizozemský sprinter Danny van Poppel z Intermarché - Wanty - Gobert, irský časovkář Ryan Mullen z Trek - Segafredo a Novozélanďan Shane Archbold z Deceuninck - Quick-Step. Všichni by měli být k ruce Bennettovi. Archbold je dlouhodobě jeho nejvěrnějším domestikem a členem jeho sprinterského vlaku. Mullen je velmi dobrý tempař a měl by se podílet na sjíždění uprchlíků a Van Poppel je hodně rychlý, teoreticky by se mohl stát posledním rozjížděčem spurtu. Všichni podepsali smlouvy na dva roky.