Jednorázovku Race Torquay připravili pořadatelé závodu Cadel Evans Grea Ocean Road Race, který se jede v neděli a je druhým podnikem série WorldTour. Jedničkový Race Torquay měřil pouze 133 kilometry a byl převážně rovinatý, ale závodníci se museli vypořádat s vysokými teplotami, které dosahovaly až 40 stupňů. Závod se dojížděl pozdě odpoledne, přesto teploty klesly pouze na 33 stupňů. 

Závod měly pod kontrolou sprinterské sestavy. Hromadný dojezd si přály především týmy Cofidis, NTT a Israel Start-Up Nation. Naopak Deceuninck - Quick-Step se vyhnul práci v hlavním poli tím, že do úniku vyslal Driese Devenynse, který kroužil s malým náskokem před pelotonem společně s Darylem Impeym (Mitchelton - Scott). 

Zkušená dvojice byla dostižena jeden okruh před cílem z celkových deseti. Poté se začali do popředí tlačit sprinteři. Caleb Ewan (Lotto Soudal) v tu dobu už v hlavním poli chyběl, takže se očekával především souboj Sama Bennetta s Eliou Vivianim (Cofidis).  

Bennett měl k ruce Michaela Morkova, který mu rozjel perfektní sprint a o vítězi nakonec nebylo pochyb. Viviani se v pozičním boji neprosadil a skončil až desátý, místo něj dojeli na pódiu jeho krajané Giacomo Nizzolo (NTT) a Alberto Dainese (Sunweb). 

"Byl to těžký závod, ale v jedu chvíli jsem klukům řekl, aby to udělali ještě těžší pro ostatní. A přesně to udělali, byla to perfektní práce. Jako první závod po Tour Down Under to bylo náročné, trať byla hodně těžká. Ale délka byla fajn, na pouze 130 kilometrech můžete být agresivní," řekl v cíli Sam Bennett.