Lídr sestavy BikeExchange projel cílem s náskokem 7 sekund před Filippem Zanou (Bardiani-CSF-Faizané) a 10 sekund před Reinem Taaramaem (Intermarché - Wanty - Gobert). Z českých cyklistů dopadl nejlépe Jan Hirt (Intermarché - Wanty - Gobert), ztratil 17 sekund. 

V nejdelší etapě letošního ročníku Sazka Tour na 204 kilometry se závodníci vydali vstříc stoupáním na Pustevny, Soláň, Bumbálku a ještě jednou na Pustevny. V průběhu závodu byli aktivní především jezdci Uno-X. Do úniku se vydali Idar Andersen a Jonas Hvideberg a s nimi Srb Veljko Stojnic z Vini Zabú. Ale až do cíle to vpředu nevydržel ani jeden z nich. Nejdříve odpadl Andersen, poté Stojnic a 7 kilometrů před cílem byl dostižen i Hvideberg. 

O vítězi se proto rozhodlo až v horském dojezdu na Pustevny. 6,5 kilometru dlouhý kopec zvládl nejlépe šestadvacetiletý Australan Nick Schultz a připsal s své druhé profesionální vítězství a posunul se do čela průběžného pořadí. Druhý skončil Zana, který letos vyhrál celkové pořadí Závodu míru.