Van der Poel byl v průběhu 201 km dlouhého závodu aktivní, útočil více než 100 km před cílem, ale uprchlíci neměli v závodu kategorie Pro skoro žádnou na úspěch. Van der Poel se rozhodl počkat na cílový dojezd k citadele, ale nedaleko před cílem se musel dobývat zpět na čelo hlavního pole, protože ho zdržel pád několika soupeřů.

Dojezd v Namuru byl hektický, zatímco Van der Poel se na dlažebních kostkách závěrečného stoupání pomalu posouval vpřed. Tým Israel-Premier Tech se snažil závod rozhýbat. Nejdříve rozjel vysoké tempo Jakob Fuglsang, po něm Stevie Williams a následně ostře nastoupil Dylan Teuns. 

Belgický klasika si okamžitě vytvořil slibný náskok, který dokázal před poslední zatáčkou stáhnout pouze Gonzalo Serrano (Movistar). Španěl si krátce oddechl a ve spurtu Teunse porazil. Za nimi už dojížděl natažený peloton, který do poslední zatáčky najel příliš rychle a několik jezdců muselo zastavit. V cílové rovince byl nejrychlejší Jasper De Buyst (Lotto Dstny), těsně před zklamaným Van der Poelem.