15 minut po zahájení závodu jela na čele šestičlenná skupina, v níž samozřejmě nebyl nikdo z favoritů, s náskokem 4:18. V průběhu náročných stoupání se postupně rozpadala, až vepředu zůstal osamocen 24letý Maďar Marton Dina z EOLO-Kometa, který ještě stihl vyhrát poslední vrchařskou prémii dnešního dne nacházející se 25 km před cílem, čímž si zajistil po dnešku dres nejlepšího vrchaře. 

Cíl dnešní etapy byl umístěn na vrcholu 3km stoupání o průměru 6,4%. V něm se rozhodovalo o dnešní etapě.

Na sjíždění uprchlíků se v závěrečné části etapy výrazně podíleli jezdci Israel Start-Up Nation, kteří vytvářeli pozici pro svého lídra Bena Hermanse.  Pro lídry Deceuninck pracoval i Mark Cavendish v dresu vedoucího závodníka. Byl to právě mladý Vansevenant, který se v závěrečném kopci vydal do sólového pokusu, ale byl dojet stíhací skupinou favoritů.

Závěr nejlépe zvládl Jonas Vingegaard z Jumbo-Visma před Ivánem Sosou z Ineos-Grenadiers. 24letý Dán se dostal do průběžného vedení a vede i bodovací soutěž. Vteřinu za ním je Sosa a tři vteřiny Hermans.

Mathias Vacek ztratil na 99. místě +14:55 min.

Letos je to už druhá Vingegaardova vítězná etapa, tou první byla 5. etapa na UAE Tour, kde za sebou nechal Pogačara i Adama Yatese, který dnes vyhrál etapu na Katalánsku.