V průběhu úvodní části etapy se vytvořil tradiční únik tentokrát až dvanáctky cyklistů. Mezi jiným šlo o body do vrchařské soutěže, protože čekaly dvě horské jedničky. I proto se sice se zpožděním, ale přeci jen do úniku zapojil Márton Dina z Eolo-Kometa. 

Obě prémie ale Dinovi vyfoukl Kolumbijec Alejandro Osorio z Caja Rural. Dina bral dvakrát druhé místo, čímž si zajistil dres nejlepšího vrchaře i pro zítřejší poslední etapu. A pak se ze skupiny poroučel. 

Poslední dnešní vrchařskou prémii vyhrál Antonio Nibali, který byl v úniku i včera. Osorio projel tentokrát na druhém místě. 

15 km před cílem byl únik zlikvidován. Do posledního okruhu najížděla na čele hlavní skupina čítající zhruba 40 lidí. 

Na pásce po překonání posledního stoupání si to rozdali tři muži v dresech pro vedoucí závodníky jednotlivých soutěží. Už druhou etapu vyhrál Jonas Vingegaard (Jumbo-Vimsa), tentokrát před Javierem Romo (Astana), který na sobě měl dres pro nejlepšího mladíka, jelikož vedoucí závodník Ethan Hayter (Ineos) vezl trikot nejlepšího v bodovací soutěži. 

Na třetí místo se před Haytera protlačil Nick Schultz (BikeExchange), který se díky tomu posunul v průběžné klasifikaci na druhé místo právě před Haytera. Ten si ale i pro zítřek zachoval dresy vedoucího muže v bodovací soutěži a pro nejlepšího mladíka. 

Z první desítky průběžného pořadí nikdo vepředu nechyběl, ale dojíždělo se do kopce, takže se malinko zvětšily vteřinové rozdíly. Vingegaard jich má před zítřkem k dobru 7 na Schultze a 11 na Haytera.