Z Pro týmů byl druhým nejlepším za Vini Zabú, celkově na 12. místě, tým Mathiase Vacka ruský Gazprom-RusVelo. Na vítězný tým ztratil 30 sekund.

Před zahájením etapového závodu odhalil cíle týmu Israele sportovní ředitel Claudio Cozzi, přičemž jeden dnes již naplnili: „Chtěli bychom zkusit vyhrát etapu s Alessandrem De Marchim, zajet kvalitní týmovou časovku, předvést důslednou týmovou práci v průběhu celého závodu a vidět Bena Hermanse, jak se utká s hlavními favority na celkové pořadí.“

Za tím účelem poslal Israel do Itálie poměrně silnou sestavu, která si může dělat nárok na úspěch v každé etapě: týmovou časovku vyhráli i díky dvěma silným časovkářům Brändlovi a Dowsettovi, v kopcích by měli podporovat Hermanse (na titulním snímku ze včerejší etapy) Niv a Piccoli a sbírat další zkušenosti, případně se pokoušet prosadit v soutěži o dres nejlepšího mladíka bude Australan  Berwick (21), což se mu po dnešní etapě podařilo.

Cavendish si dres užije s velkou pravděpodobností jen zítra, jelikož cyklisty čeká náročná kopcovitá etapa. Nikoli ještě příhodná pro vrchařské blechy, ale se spoustou středně náročných stoupání do 3 km délky. Třesničkou je 2km stojka o průměru 10,8%, jenže je umístěna v závěru první čtvrtiny trasy. Důležitější bude poslední, 3km kopec s průměrným sklonem 6,4%, který bude cílový.