Čtyřiatřicetiletý Geschke patří k nejzkušenějším závodníkům současnosti. Po deseti letech v týmu Sunweb a dvou letech v CCC odchází do Cofidisu, se kterým podepsal jednoroční smlouvu. Geschke má za sebou už 15 účastí na akcích Grand Tours, ale poslední vítězství získal na Tour de France 2015. 

Nemůžu se dočkat, až se připojím k týmu.Je to důležtý krok v mé kariéře, nová kapitola, ke které přistupuji s velkým nadšením. Guillaume Martin je velmi silný lídr, který už prokázal svůj talent. Chci mu pomoci v nejtěžších závodech, v těch, které mě nejvíce baví. Rád jezdím pro tým, není to sice vidět v televizi, ale mám to nejradši. Cofidis je tým se skvělou historií. Nemůžu se dočkat příští sezóny," říká k přestupu Simon Geschke.
 
Podle Cédrica Vasseura, ředitele týmu Cofidis, bude Geschke pomocníkem Guillauma Martina: „Abychom uspěli na Tour de France, potřebujeme silné síly a zkušené jezdce, kteří budou podporovat Guillauma Martina v horách. Proto potřebujeme posílit, abychom Guillauma podpořili. To je přesně to, co Simon přinese. Bude druhým jezdcem týmu Cofidis, který vyhrál etapu Tour de France po Eliu Vivianim. V minulosti pomohl k úspěchu Tomu Dumoulinovi a Warrenu Barguilovi. O to samé se bude snažit s Guillaumem Martinem."