Dvě hodiny musel Simon Yates (Mitchelton-Scott) vydržet v horkém křesle vedoucího závodníka v páté etapě Paříž - Nice. Ale dočkal se překvapivého vítězství. V časovce na 25,5 kilometru porazil druhého Nilse Politta (Katusha - Alpecin) o 7 sekund. Třetí Michal Kwiatkowski (Sky) ztratil 11 sekund a udržel žlutý trikot lídra závodu. 

Ale velmi dobře si vedl i druhý lídr týmu Sky Egan Bernal. Kolumbijský vrchař ztratil pouze 15 sekund na vítěze a 4 sekundy na Kwiatkowského a dostal se před Luise Leona Sancheze (Astana). Rozdíly mezi prvními závodníky nejsou velké, Bernal na Poláka ztrácí 19 sekund a před sobotním výjezdem na Col de Turini je favoritem. Sanchez ztrácí 28 sekund. Čtvrtý a pátý muž celkového pořadí, Wilco Kelderman (Sunweb) a Bob Jungels (Deceuninck - Quick-Step) mají stejný čas, oba ztrácejí 1:01. Nairo Quintana (Movistar) v časovce ztratil 53 sekundy a celkově zaostává o 1:05. 

Dylan Groenewegen (Jumbo - Visma) je nadále lídrem bodovací soutěže, nejlepším vrchařem zůstal Thomas De Gendt (Lotto Soudal) a nejlepším mladým závodníkem je Egan Bernal.