Poslední den polského závodu se jel opět na rovinatých okruzích u města Kozienice. Etapa měřila celkem 168 km a předpokládalo se, že si vítězství pohlídá do té doby suverénní Nor Blikra z Teamu Coop. Jenže hned v prvním kole zaskočil velkou část pelotonu, včetně norského lídra, kompletní tým Elkov Author, který najel na čelo a na terezínu rozpojil startovní pole.

Na čele v tu chvíli zůstalo 27 závodníků, kteří se velmi rychle vzdálili skupině za nimi. Ta ve větrném počasí ztratila kontakt a postupem času už bylo jasné, že se nezvládne zpět spojit. František Sisr bojoval na každé ze tří sprinterských prémiích o časové bonifikace, aby vybojoval cenné vteřiny. To se mu podařilo a získal celkem 4 vteřiny k dobru. Lepší ovšem byla polská dvojice Grzegorz Stepniak a Stanislaw Aniolkowski, kteří získali vteřin více a vytvořili si lepší pořadí v celkovém hodnocení. 

V závěru poslední etapy přišel navíc déšť, který znepříjemnil závěrečný spurt, ve kterém nakonec František Sisr obsadil 5. místo. “V závěrečném spurtu jsem se nechal bohužel trochu zavřít a už se mi nepodařilo dostat na lepší pozici. Jsem spokojený s tím, že se nám podařila dnešní strategie, zvrátili jsem průběh závodu a dostal jsem se na  pódium. Na druhé straně mě mrzí, že se nepovedlo dokončit v dnešní etapě na lepší pozici, ” popsal své pocity po závodě mistr ČR František Sisr. Své celkové pořadí vylepšil i Jan Bárta, který byl klasifikován na 6. místě.

Tým nyní čeká krátká závodní pauza a příští týden se představí na francouzském závodě Okolo Alsaska UCI 2.2. Současně bude mít zástupce i na Vysočině 2019.