Na sedmičlenný tým Elkov Author, který se postavil ve Slovinsku na start GP Adria Mobil UCI 1.2, čekalo nepříjemné deštivé počasí, které vydrželo po celý závod. Ten měřil 184 km a měl náročný kopcovitý profil.
Chvíli po startu se do úniku pustil Matěj Zahálka a spolu ním Australan Benjamin Hill z Ljubljana Gusto Santic, Ital Jacopo Menegotto z Biesse Carrera a Slovinec Nik Čemažar. 
Náskok čtveřice přerostl přes tři minuty a hlavními tahouny byli Matěj Zahálka se Slovincem Čemažarem. Ti také vydrželi na čele nejdéle a to až do tří pětikilometrových zavěrečných okruhů. Následně se peloton začal dělit a Elkov Author měl v tu chvíli ve vedoucí 12ti-členné skupině celkem pět svých zástupců. 
Postupně k nim však dojela ještě skupina s domácím favoritem Marko Kumpem. “Poté co se skupiny spojily, snažili jsem se již kontrolovat situaci a dovést všechny do závěrečného spurtu. To se podařilo a měl jsem 400 m před cílem velmi dobrou pozici a proto jsem zkusil spurt celkem brzy, protože jsem chtěl překvapit Kumpa. Ten nakonec ukázal, že na tom byl dnes lépe. V úplném závěru se pak dostal na čelo a vyhrál," popsal závěr závodu dnes druhý František Sisr. 
Do první desítky se dostal a tím pádem také dosáhl na UCI body na 7. místě klasifikovaný Dominik Neuman.