Tým UAE Emirates v posledních letech posiluje především mezi vrchaři, před letošní sezónou přišel Adam Yates a dosáhl třetího místa na Tour de France a vítězství na Okolo Romandie a dalších závodech. Od Sivakova si toho vedení UAE Emirates také slibuje hodně, vždyť tento stále mladý cyklista už stihl vyhrát celkové pořadí Kolem Polska, Okolo Burgosu a Tour of the Alps. Jen v celkovém pořadí Grand Tours se zatím neprosadil, jeho nejlepším výsledkem je deváté místo na Giro d'Italia 2019. 

Ze Sivakova se v Ineosu stal důležitý pomocník do hor a stejný úděl bude mít nejspíš i v UAE. Tým totiž chce co nejsilnější sestavu okolo Tadeje Pogačara na Tour de France. "Jsme velmi rádi, že můžeme Pavla přivítat v našem týmu. Prokázal své schopnosti jako vítěz i jako pomocník a cítíme, že může dobře zapadnout do našeho týmu," říká Mauro Gianetti, ředitel UAE Emirates. "Je stále mladý a může se ještě zlepšovat, ale zároveň má zkušenosti na nejvyšší úrovni, takže jsme přesvědčeni, že v příštích letech z něj dostaneme to nejlepší."

Sám Sivakov se osobních ambicí samozřejmě nevzdává: "Jsem opravdu nadšený, že se příští rok připojím k týmu UAE Emirates. Po šesti letech strávených v Ineosu to pro mě bude nová kapitola kariéry. Určitě to pro mě bude velká změna, ale opravdu se těším. Viděl jsem, jak se tým v průběhu let vyvíjí, a jsem rád, že se mohu přidat. Chci vyhrávat závody a taky pomáhat vyhrávat závody."

Sivakov je druhou novou posilou týmu v probíhajícím přestupním období, už v úterý tým oznámil okamžitý příchod Jana Christena, teprve devatenáctiletého švýcarského cyklokrosaře a silničáře, z Hagens Berman Axeon.