Na start 124 km dlouhého závodu, stojícího mimo kalendář UCI, se postavila zhruba stovka cyklistů a mezi nimi i čeští včetně těch z kontinentálních týmů Elkov-Kasper a Tufo-Pardus Prostějov.

Na detaily jsme se zeptali sportovního ředitele Tufo-Pardus Prostějov Michala Mráčka: "Závod provázelo typické aprílové počasí, kdy se střídalo slunečné nebe s přívaly deště, krup i sněhových vloček. Právě na větrném úseku už přibližně 20 km po startu se peloton nadělil na více skupin, přičemž na špici se vytvořila nevelká skupina, ve které měli nejpočetnější zastoupení týmy Voster ATS a Elkov Kasper po 3 a Tufo Pardus po 2 lidech. Skupina dobře spolupracovala a nakonec z ní také vzešli vítězové závodu. Vítězství suverénně vybojoval Daniel Babor. Druhým nejlepším z českých cyklistů byl Pavel Gruber z našeho týmu, který obsadil 5. místo."

V první skupině, která měla v cíli náskok 4 minuty, dojeli z Elkov-Kasper ještě Otruba a Řeha a z Tufo Pardus Pszczolarski. Cíle se nakonec dočkalo pouhých 38 závodníků, mezi nimi i Ondřej Petr a Petr Kovařčík taktéž z Tufo Pardus Prostějov.

Výsledky.