Pořadatelé si na juniory připravili 111 kilometrů dlouhý závod z osmi okruhů s průjezdem VAM-bergu. Junioři útočili a snažili se vytvořit únik, ale nikdo neujel na dlouho.

V polovině závodu se konečně vytvořila skupina ve složení August Theodor Clemmensen (Dánsko), Eražem Valjavec (Slovinsko), Felix Ørn-Kristoff (Norsko), Hector Alvarez Martinez (Španělsko) a Andrea Montagner (Itálie). Skupina měla jen velmi malý náskok a až do cíle se neudržela. 

Z pelotonu mezitím zaútočil Belgičan Jarno Widar a přidal se mistr světa Albert Philipsen z Dánska a Němec Paul Fietzke. Ani jejich pokus až do konce nevydržel. V posledním okruhu rozjížděli tempo před cílovým stoupáním Francouzi, Dánové a Italové, ale byli to Slovinci, kteří byli v těžkém dojezdu nejvýbušnější a na nejlepší pozici. Ravbar si dojel pro zlato, mezi Slovince se vmáčkl Francouz Grisel a třetí skončil Eržen.  

1140070872.jpg

Čtvrtý dojel Dán Patrick Boje Frydkjær a pátý Nizozemec Thom van der Werff. Jedenáctý skončil Slovák Samuel Novák. Pavel Šumpík byl z českých jezdců nejlepší, dokončil na 24. místě s odstupem 10 sekund. Štěpán Zahálka a Martin Bárta dojeli s odstupem 20 sekund, Jan Podařil ztratil přes pět minut a Kryštof Král s Danielem Rubešem nedokončili.