3. etapa Kolem Ománu byla kvůli obavám z nepříznivého počasí zkrácena na pouhých 76 kilometrů a končila už ve 12 hodin místního času. Původní podoba etapy byla mnohem selektivnější, přesto se dojíždělo na vrcholu krátkého a strmého stoupání v Al Bustanu. Do dlouhého úniku se vydali  Anton Palzer (Bora-Hansgrohe), David Delgado (Burgos-BH), Ariya Phounsavath (Roojai Insurance) a Mohammed Al-Wahibi (Cycle KOM). 

20240212TOO2010-A.S.O._Oman_Cycling_Association_Thomas_Maheux.jpg

Nejdéle v úniku vydržel Němec Palzer, ale proti odpočatému pelotonu neměl šanci na úspěch a 15 kilometrů před cílem byl pohlcen. Tempo udávaly týmy UAE Emirates lídra závodu Finna Fishera-Blacka a Soudal Quick-Step druhého muže průběžně Luka Lampertiho. 5 kilometrů před cílem to ve zvlněném profilu zkusil ještě Mundher Al-Hsani, ale byl hned dostižen a rozhodnout s mělo až v závěrečných desítkách metrů. 

Boj o čelo pelotonu byl tvrdí, do čela se tlačilo hned několik týmů - Uno-X Mobility, Jayco AlUla, Intermarché-Wanty a další. Nejlépe to však vyšlo týmu Soudal Quick-Step, ačkoliv ne zcela podle plánu. Magnier totiž rozjížděl spurt Lampertimu, ale nakonec sám zvítězil s velkým náskokem. Lamperti za ním slavil další vítězství svého týmu, sám letos skončil už potřetí druhý. "Tohle nebyl náš plán," přiznal zadýchaný Magnier v cíli. 

20240212TOO1019-A.S.O._Oman_Cycling_Association_Pauline_Ballet.jpg

Jistou útěchou mu může být, že je novým lídrem Kolem Ománu a v úterní etapě poveze červený trikot. Fisher-Black klesl na druhou příčku, ale má stejný čas. Třetí Diego Ulissi (UAE Emirates) ztrácí 8 sekund. Jan Hirt (Soudal Quick-Step) dojel v čase svých úspěšných týmových kolegů a v celkovém pořadí má odstup 16 sekund na 43. místě.