Na start 38. ročníku kromě českých klubů pořadatel pozval týmy z Německa, Polska, Rakouska, Slovenska, Belgie, Maďarska a Nizozemí. 

Pro závodníky je připraveno šest soutěží: Soutěž jednotlivců (U/19), Sprinterská soutěž, Soutěž o nejlepšího vrchaře, Soutěž o nejlepšího závodníka Juniora (U/18), Soutěž o nejlepšího Kadeta (U/17) a Soutěž družstev. 

Program závodu:

Pátek 2. 8. 2024 Lanškroun

16:00 Představení závodníků, zahájení závodu na náměstí M. Marků

17:00 start I. etapy: Silniční závod na 71 km na okruzích - Lanškroun, Nepomuky, Výprachtice, Heřmanice, Chudoba, Cotkytle, Lázek, Tatenice, Lanškroun. Okruh se pojede 2x. Na trati jsou dvě Horské prémie: Na vrcholu stoupání Horní Heřmanice - Chudoba a na vrcholu stoupání na Lázek, Rychlostní prémie bude při průjezdu cílem po prvním okruhu. Závodníky budeme očekávat v cíli na Náměstí M. Marků přibližně v 18:45 hodin.

MAPA a ITINERÁŘ 1. etapy

Sobota  3. 8. 2024 Lanškroun 

Je na programu 2. etapa "Nepomucká". Časovka jednotlivců na trati Lanškroun, Nepomuky a zpět.

Start v ulici Kralické u firmy DOTA. 

Jede se na trati uzavřené pro veškerý provoz. Vjezd pro čerpání PHM u Firmy DOTA bude povolen. 

Start: První závodník odstartuje v 9:00 hodin, cíl je naplánován na cca 11:45 hod.

Objízdná trasa pro ostatní dopravu je vedena z Lanškrouna směr Třešňovec a Horní Čermnou směr Nepomuky. Obrácený směr vede: Nepomuky, Horní Čermná, Třešňovec, Lanškroun.        

Sobota  3. 8. 2024  Jablonné nad Orlicí 

Start 15:00 hod. na náměstí 5. května - 3. etapa - Králická - silniční závod na 75 km.

Řazení závodníků a slavnostní start se uskuteční v prostoru náměstí v Jablonném nad Orlicí. Po slavnostním startu se vyjede po silnici č. I/11 směr Červenovodské Sedlo, Červená Voda, Dolní Orlice, Horní Orlice, (Horská prémie), Zlatý Potok, Červený Potok Králíky, (Rychlostní prémie), kruhový objezd druhý výjezd, dále po silnici č. I/43 směr Červená Voda, Železniční přejezd, kruhový objezd, třetím výjezdem po silnici I/11 směr Červená Voda, křiž. se sil. č.31230, Moravský Karlov vlevo, žel. přejezd Bílá Voda, křiž. Moravský Karlov vpravo směr Písařov (Horská prémie) po sil. č. 31234, Písařov křiž. se sil. č. I/11 vpravo, křiž. se sil. I/43 Bukovice vlevo, Štíty, dále po silnici č. I/43 směr Lanškroun, Lanškroun, kruhový objezd vpravo, Lanškroun po ul. Nádražní směr nám. M. Marků Cíl. Závodníky můžeme očekávat cca v 16:45 hodin.      

MAPA a ITINERÁŘ 3. etapy             

Neděle   4. 8. 2024 v 9:00 hod.  

Start nám. M. Marků - 4. etapa - silniční závod, Regionem Orlicka na 85 km.

Řazení závodníků na startu  bude probíhat za uzavřeného provozu na nám. M. Marků. 

Trasa 4. etapy je vedena: výjezd z města po ulici Dobrovského  sil. č.I/43, křiž. ul. Kralická vlevo po silnici II/311, dále Nepomuky, Horní Čermná, Dolní Čermná, Verměřovice, Letohrad, Horská prémie  Šedivec vlevo na sil.č.I/11, Rychlostní prémie Žamberk, dále směr Dlouhoňovice, Hejnice, České Libchavy, Horská prémie Rozsocha, dále Rviště,  Libchavy,  Ústí nad Orlicí,  Horská prémie Andrlův Chlum, směr Řetůvka, Rychlostní Prémie Řetová, Přívrat přímo, křiž. Nad Kohoutem, Rychlostní prémie náměstí Česká Třebová, dále po sil. směr Skuhrov,(Horská prémie), Ostrov, Lanškroun kruh. objezd vlevo, nám, M. Marků - Cíl. V cíli budeme závodníky očekávat v 11:00- 11:15 hodin

MAPA a ITINERÁŘ 4. etapy

Pořadatel má povolení k pořádání sportovní akce a ke zvláštnímu užívání silnic I., II. a III. třídy v uvedeném regionu. Závod bude probíhat za běžného silničního provozu, regulace dopravy bude prováděna příslušníky policie ČR a pořadateli na křižovatkách a na motorkách. Další opatření pro zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu budou řešena dle požadavků vzniklé dopravní situace pořadatelem závodu.

Zveme všechny příznivce cyklistiky ke zhlédnutí hodnotné sportovní podívané. Prosíme účastníky silničního provozu, kteří se potkají na silnici s konvojem závodu, aby uposlechli pokynů policie a pořadatelů.