Pogačar byl z výsledku časovky samozřejmě zklamaný, tak zdrcující porážku nečekal, ale to nikdo. Sám přitom nezajel vůbec špatný závod, vždyť třetího Wouta van Aerta porazil o minutu a 13 sekund. „Jsem trochu překvapený, protože jsem cítil, že jedu solidní časovku. Ale ten odstup je velký,“ nesnažil se hledat výmluvy. 

Pogačar měl od prvních kilometrů nejlepší čas a na rovinách a ve sjezdech porážel i mnohem těžší specialisty, bohužel pro něj byl Vingegaard ještě o dost rychlejší. „Na začátku jsem se řídil časy Wout van Aerta a říkal jsem si, že jsem na dobré cestě, protože jsem byl rychlejší. Každopádně jsem do toho dal vše.“   

Znamená to, že je o celkovém výsledku Tour de France rozhodnuto? Doposud Pogačara a Vingegaarda dělilo jen deset sekund, takže náskok 1:48 se zdá být obrovský. A ani sám Pogačar neví, jak se na další etapy připravit. „Ještě není po všem, protože zítra máme velmi těžkou etapu. Zkusíme vymyslet nějaký plán, ale samozřejmě bude těžké stáhnout skoro dvě minuty. Snad se dokážu vrátit zpět stejně jako v Pyrenejích, kde jsem ztratil čas ve stoupání Marie-Blaque.“

Opravdové příležitosti má jen dvě. Středeční etapu s výjezdem na Col de la Loze a sobotní kopcovitou etapu do Le Marksteinu. Už ve středu bude muset získat hodně času ve svůj prospěch, aby mohl reálně uvažovat nad dlouhým útokem v průběhu sobotní etapy. 

V královské 17. etapě na závodníky čekají výjezdy na Col de Saisies (13,5 km, 5,1 %), Cormet de Roselend (19,8 km, 6,1 %), Longefoy (6,7 km, 7,5 %) a nakonec Col de la Loze, nejtěžší stoupání celé Tour de France. Tento výjezd končí ve 2300 metrech nad mořem a má celkem 28,3 km. Odtud se krátce klesá do cílového Courchevelu. 

Útočit dřív než na Col de la Loze by byla sebevražda, zejména proti silnému týmu Jumbo-Visma. Pogačar musí doufat, že Vingegaarda zlomí v nejtěžších pasážích a dostane se na dostřel před 20. etapou. Je to však značně nepravděpodobné, není důvod myslet si, že Vingegaard bude najednou horší než Pogačar. 

Slovincovi by mohlo pomoci snad jen počasí. V Alpách se ve středu očekává déšť, který Pogačar miluje. Rozhodně by ocenil i nižší teploty. „Rozhodně není konec, zejména pokud bude zítra pršet. Pak můžu slíbit, že to ještě bude zajímavé,“ dává naději svým a neutrálním fanouškům.