Steven Kruijswijk skončil třetí celkově na loňské Tour de France a měl být jedním ze třech lídrů sestavy Jumbo - Visma. Bohužel ho zastavil pád ve čtvrté etapě Critérium du Dauphiné, při kterém si způsobil frakturu v rameni a na Tour nebude připraven. 

Bohužel, následky pádu na Dauphiné jsou horší než jsem doufal. Nemůžu startovat na Tour de France kvůli zlomenině v rameni a mnoha odřeninám. Teď se zaměřím na rekonvalescenci a potom se soustředím na Giro d´Italia. Přeji týmu hodně štěstí na Tour a mrzí mě, že nemůžu být součástí," vysvětlil Steven Kruijswijk svůj současný stav.    

Jumbo - Visma tím přichází o klíčového člena týmu, který měl být jedním z hlavních pomocníků Primože Rogliče v horách. Kruijswijk v posledních týdnech nebyl ani zdaleka tak dobrý jako Roglič, od kterého se očekává celkové vítězství, ale měl být součástí extrémně silné sestavy nizozemského týmu. 

Steven dělal v posledních měsících vše, co udělat mohl a obětoval se kvůli Tour de France. Vše šlo podle plánu. Ale sport je tvrdý. To, že nemůžeme pokračovat přesně podle plánu je pro nás zklamání. Stevena zastoupí Amund Grondahl Jansen. Je připraven a poskytne maximum podpory celému týmu a našim lídrům," dodává Merijn Zeeman, sportovní ředitel Jumbo - Visma. 

Nor Amund Grondahl Jansen je klasikářem a tempařem a Kruijswijka přímo nahradit nemůže, ale pro celkovou sílu týmu to nemusí být ke škodě. Nizozemci mají dostatek vynikajících vrchařů- domestiků, především Seppa Kusse a George Bennetta, dále Roberta Gesinka a role pomocníka nejspíš připadne i Dumoulinovi. Potřeba však jsou také závodníci na roviny a větrné etapy. Jansen, Wout van Aert a Tony Martin jsou velmi silná trojice tempařů. 

Jumbo - Visma na Tour de France 2020: 

George Bennett (30, Nový Zéland)

Tom Dumoulin (29, Nizozemsko)

Robert Gesink (34, Nizozemsko)

Amund Grondahl Jansen (26, Norsko)

Sepp Kuss (25, USA)

Tony Martin (35, Německo)

Primož Roglič (30, Slovinsko)

Wout van Aert (25, Belgie)