Závodem Strade Bianche se v sobotu 1. srpna restartuje sezóna WorldTour. Očekává se extrémně nabitá startovní listina s mnoha špičkovými klasikáři a pravděpodobně nejsilnější sestavou bude Deceuninck - Quick-Step. V čele belgického celku budou Julian Alaphilippe a Zdeněk Štybar. 

Julian Alaphilippe obhajuje loňské vítězství, vyhrál hned při první účasti, když v cílovém stoupání na Piazza del Campo porazil Jakoba Fuglsanga. Zdeněk Štybar má se Strade Bianche mnohem větší zkušenosti, při pěti účastech dojel pětkrát v první desítce. V roce 2015 vyhrál, o rok později skončil druhý za rekordmanem Fabianem Cancellarou, v roce 2017 dojel čtvrtý, v roce 2018 sedmý a loni opět čtvrtý. 

Deceuninck - Quick-Step proto nepochybně pojede o vítězství. "Zajeli jsme zde spoustu skvělých výsledků v minulosti. Získali jsme tři vítězství se třemi různými jezdci (kromě Alpahilippa a Štybara vyhrál také Michal Kwiatkowski v roce 2014 - pozn. red.) a chceme být opět vpředu a jet o další vítězství, protože je to závod, který máme moc rádi," říká Davide Bramati, sportovní ředitel Deceunincku. 

"Bude to úplně jiný závod, než na který jsme zvyklí. Teploty budou kolem 35 stupňů a prášit se bude ještě víc než obvykle. Ale máme velké ambice a po tréninkovém soustředění ve Val di Fassa jsme připraveni na každý scénář," dodává Bramati. 

V nominaci týmu Deceuninck - Quick-Step jsou kromě Alaphilippa a Štybara také Kasper Asgreen, Davide Ballerini, Mikkel Honoré, Bob Jungels a Pieter Serry. Ačkoliv jsou v tomto případě především domestiky, Jungels a Asgreen mohou zastoupit lídry a případně sami jet o vítězství.