Na trase druhé etapy Okolo Valonska byla spousta krátkých stoupání a dlážděných úseků. Poslední příležitostí k útoku byl helling v Overijse, 11,5 kilometru před cílem. V dlážděném stoupání zaútočil jako první Philippe Gilbert (Lotto soudal) a využil k tomu chodník nalevo od silnice. Toho si všiml Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) a svého bývalého týmového kolegu dojel a začal s ním střídat. Jízda po chodníku se jim nevyplatila. Rozhodčí jim udělili pokutu a penalizaci 20 sekund. K Gilbertovi a Štybarovi se na vrcholu přidali Loic Vliegen (Circus - Wanty Gobert) a Amaury Capiot (Sport Vlaanderen - Baloise). Také Capiot byl penalizován. 

Týmy CCC a Groupama - FDJ uprchlíky dojely 6 kilometrů před cílem. Svůj podíl na to měl také Josef Černý (CCC). Poté se už schylovalo k dalšímu hromadnému dojezdu. Caleb Ewan (Lotto Soudal) tentokrát neměl dobrou týmovou podporu ani dostatečnou rychlost a byl poražen Arnaudem Démarem (Groupama - FDJ). Třetí skončil Dan McLay (Arkéa - Samsic), čtvrtý Nacer Bouhanni (Arkéa - Samsic) a pátý Florian Sénéchal (Deceuninck - Quick-Step). Ewan však uhájil první místo v celkovém pořadí a žlutý dres poveze i ve třetí etapě. 

Několik závodníků zdržel pád, mezi postiženými byli i Greg Van Avermaet (CCC), Ryan Gibbons (NTT), Giacomo Nizzolo (NTT) a další. Jiným nečekaně došly síly. Sam Bennett (Deceuninck - Quick-Step) odpadl ve stoupání v Overijse, stejně jako Mark Cavendish (Bahrain - McLaren).