Tým BORA - hansgrohe v posledních letech sbírá největší německé talenty, ale Marco Brenner, třetí muž z časovky na Mistrovství světa a jeden z nejlepších juniorských závodníků světa, se rozhodl pro jiné angažmá. V konkurenčním Sunwebu bude jezdit čtyři roky, až do konce sezóny 2024. 

Brenner je dalším mladým závodníkem, který dostává podporu týmu WorldTour na velmi dlouhou dobu. Ale není divu, loni, v prvním roce mezi juniory, se předvedl v úžasné formě. Získal německé tituly v časovce i v silničním závodě, vyhrál prestižní Tour du Pays de Vaud ve Švýcarsku, skončil pátý na Závodě míru a získal bílý dres pro nejlepšího závodníka mladšího ročníku, druhý dojel na Saarland Trofeo v Německu a vyhrál GP generála Pattona v Lucembursku. A sezónu zakončil třetí místem na světovém šampionátu v časovce. Celkem získal přes dvacet vítězství a přidal také německý titul v cyklokrosu. 

V budoucnu by měl být jezdcem na celkové pořadí na etapových závodech, protože je štíhlý a lehký a přitom velmi dobrý časovkář. "Marco na nás udělal dojem na na naší akci Deutsche Talent-Tage. Měl skvělé fyzické testy a vynikal při workshopech. V roce 2019 dokázal, že dokáže výsledky testů přenést i do výsledků závodů. Podle nás je jedním z největších talentů současnosti. Marco je velmi ambiciózní, a to sedí k prostředí v našem týmu. Je mladý, budeme postupně spolupracovat na jeho vývoji a průběžně budeme vše hlídat a vybírat správný závodní program. Jsme si jistí, že zde má nejlepší podmínky, aby udělal udělal další krok vpřed," říká o něm Rudi Kemna, hlavní trenér týmu Sunweb.     

Brenner se letos zatím nemohl předvést na mezinárodní scéně, ale moc ho to mrzet nemusí, protože profesionální kontrakt už má v kapse a budoucnost jistou na dlouhou dobu. Kontrakty až do konce roku 2024 jsou stále velice výjimečné v současné cyklistice. Sunweb se ale už cíleně soustředí na mladé závodníky, na úrovni WorldTour má nejnižší věkový průměr. Pro příští rok má podepsáno s 25 závodníky. Mezi nimi jsou mladí a talentovaní cyklisté - Marc Hirschi (21 let), Ilan Van Wilder (20), Thymen Arensman (20), Mark Donovan (21), Alberto Dainese (22), Felix Gall (22), Nils Eekhoff (22), vítěz Závodu míru U23 Andreas Leknessund (21) a Martin Salmon (22). Jezdců, kteří už překonali třicítku, je v sestavě minimum. 

"Sunweb pomohl mnoha mladým talentům zlepšit se a líbí se mi, že dostanu čas na vývoj a že máme stejné budoucí cíle," říká Brenner. "Hlavním cílem je dělat pravidelné kroky vpřed a učit se od ode všech kolem, k tomu je Sunweb ideální. Těším se, až začnu pracovat s experty týmu, abych se stal nejlepším závodníkem, jakým mohu být."