Dresy stejně jako pro rok 2022 ušila firma Van Rysel, sídlící v srdci Flander na samém severu Francie ve městě Lille.

Z porovnání obou variant je zřejmé, že ani u Cofidisu nedošlo k zásadní změně designu, ale k posunu ano. K větší převaze červené, která v celé ploše mírně ztmavla černošedými abstraktními motivy.

Na rukávech, zakončení kalhot a na prsou De Rosu nahradil Look, resp. Corima. Důvod je nasnadě. Tým vyměnil dodavatele bicyklů. Francouzský tým dal přednost francouzským výrobcům. Věrný zůstává i dalšímu domácímu dodavateli firmě Ekoï.

Tým mezi sezónami vyměnil pouze čtyři jezdce. Nejvýznamnější posilou je španělský vrchař Jonathan Lastra, přicházející z druhodivizního Caja Rural. 

Jedničkou bude opět Guillaume Martin, spolehlivý etapový jezdec, letos mj. 14. na italském Giru. V týmu pokračuje i Benjamin Thomas, v uplynulé sezóně mj. vítěz dvou krátkých etapáků Etoile de Bességes (2.1) a Boucles de la Mayenne (2.Pro). V týmu má podepsáno na další dva roky také spolehlivý etapový jezdec a velmi slušný vrchař Simona Geschke, mj. 2. ve vrchařské soutěži z letošní Tour de France, když ho po devíti etapách o puntíkatý dres připravil až v závěru závodu celkový vítěz Jonas Vingegaard.

Mezi výborné vrchaře a etapové jezdce patří i Ion Izagirre, 7. z letošní Paris-Nice a 2. z Okolo Baskicka, Jesús Herrada, vítěze 7. etapy Vuelty, či Victor Lafay, vítěze 3. etapy letošního Arctic Race of Norway.

Tým by se měl také opírat o univerzála Simone Consonniho, klasikáře Axela Zingleho a sprintery Bryana Coquarda a Maxe Walscheida

O výsledkovém posunu týmu vypovídá umístění podle UCI bodů. Zatímco v roce 2020 skončil na 19. a o rok později na 14. místě, tak letos to dotáhl už na 10. místo.

loading...