SOBOTA, 13. 7. 2024

Tahle časovka prověří síly všech amatérů v ČR a také mladých akademiků a akademiček, studentů/studentek vysokých škol a univerzit

NEDĚLE, 14. 7. 2024, Česká Třebová 
MČR a SR Masters, Mistrovství S.A.C. - silniční závod

Začínáme v 9 hodin mistrákem kategorie Masters ČR a SR, společně s Mistrovstvím S.A.C.

První společný mistrák Masters vznikl na popud Laca Longauera, předsedy Cyklistiky pre všetkých. Slovo dalo slovo a je to tu - poprvé po vzoru mistráků Elite a U23 a poprvé v České republice.

Aby toho nebylo málo, podařil se hlavnímu pořadateli husarský kousek a domluvil se s amatérskými ligami v ČR v čele s Pavlem Zachem. Diváci tak opravdu uvidí všechny amatéry v ČR na jednom místě a v jeden čas, jak bojují o ojedinělý primát nejrychlejšího závodníka, závodnice v ČR. Díky rozdílným pravidlům se však budou udílet mistrovské tituly zvlášť. V Masters je totiž potřeba mít licenci Masters od Českého svazu cyklistiky.

Tak se už těšíte? Přijďte fandit od 9:00 h třeba na kopec Kozlov, kde bude i cíl dopoledního mistráku Masters a amatérů.

Mistrovství ČR a SR U23, start ve 13:00 h, Staré náměstí, Česká Třebová

Před dvěma lety byl položen základ mistráku U23 v České republice, byli jsme první pořadatel v ČR, který se chopil tohoto specifického mistrovství. Dělejte mistrák pro 65 závodníků ve věku 19 - 22 let v obou zemích! Co se to však po 2 letech stalo? Že by renesance silniční cyklistiky u nás? Na startovce letos uvidíme téměř 100 borců z ČR a SR. Může za to i pořadatelský klub, který nově vybudoval kromě mládeže také tým U23. Na trati tak mimo jiných budete vidět dresy, kde svítí nápis PARDUBICE a věříme, že to diváci ocení pořádným fanděním. K vidění budou i krajánci, jezdci zahraničních týmů, které není možno v ČR téměř vidět - jezdí již závody v zahraničí za své kluby.

Trať je mimořádně obtížná. Posuďte sami - na 160 km závodníci nastoupají téměr 3 000 metrů. Povedlo se nám trasu vést přes Staré náměstí, takže zveme všechny fanoušky na náměstí v České Třebové, kde uvidí 7 kol parádní cyklistiky.

Tak co myslíte, dá to někdo na "Kelyše" jako v roce 2022? Nastoupí někdo hned v prvním kole na Kozlově a dojede si sólově pro vítězství?

Celý víkend se jede pod společnou záštitou hejtmana Pardubického kraje pana Netolického a radního pro sport pana Krejčíře.