Už v pátek při první etapě o sobě dal výrazně vědět Tim Oelke, člen německého týmu Stevens Juniorenteam Thüringen a budoucí vítěz závodu, když vyhrál na sedmi okruzích Lanškroun - Rudoltice. Sekundovali mu Pavel Bittner a Martin Svrček. Ve třetí etapě tento vysoký, osmnáctiletý blonďák skončil až na třetím místě, ovšem bylo to jen vteřinu za vítězným Jakubem Ťoupalíkem, takže celkově si stále udržoval prvenství.

"Čtvrtá etapa probíhala tak, že vedoucí jezdec ve žlutém trikotu Tim Oelke měl silný tým, ten to kontroloval, takže nikoho nepustil do většího časového náskoku než 1 minuta. Tyto boje se většinou odehrávají na horských prémiích a po horských prémiích se to znovu sjíždělo. Ještě na poslední vrchařské prémii na Skuhrově byl pokus o únik, ale ten peleton má obrovskou energii, tak se to znova sjelo a do cíle přijelo celé startovní pole pohromadě," popsal průběh nedělní královské etapy ředitel závodu. Poslední etapu sice vyhrál Slovák Marek Bugár, ale prvenství Tima Oelkeho již neohrozil.

Celkově druhé místo obsadil o rok mladší Pavel Bittner, který je Mistrem ČR a velkou nadějí české cyklistiky. Na třetím místě skončil Jakub Ťoupalík z národního týmu CZE Výběr cyklokrosu.

Během závodu se jezdcům zranění vyhýbala, až v poslední etapě se při pádu zranil belgický závodník, který již v jízdě nepokračoval. Podle vyjádření lékaře bylo jeho zranění lehčího charakteru.

Držitelé trikotů:
žlutý dres pro nejlepšího závodník Tim Oelke
modré puntíky pro vítěze bodovací soutěže Pavel Bittner
červené puntíky pro nejlepšího vrchaře Marek Gajdula
bílý dres pro nejlepšího juniora (nar. 2002) Pavel Bittner
modrý dres pro nejlepšího kadeta (nar. 2003-2004) Adam Seeman


Výsledky (viz Výsledkový servis RC)

Celkově:
1. Tim Oelke Stevens Juniorenteam Thüringen,
2. Pavel Bittner Merida Mapei Kaňkovský,
3. Jakub Ťoupalík NT CZE Výběr cyklokrosu

Bodovací soutěž jednotlivců:
1. Pavel Bittner Mapei Merida Kaňkovský,
2. Tim Oelke Stevens Juniorenteam Thüringen,
3. Jakub Ťoupalík NT CZE Výběr cyklokrosu

Vrchařská soutěž:
1. Marek Gajdula Mix Slovensko,
2. Bruno Stoček Mix Střední Čechy,
3. Jakub Bouček Mix RBB Invest Force

Soutěž družstev:
1. NT CZE Výběr cyklokrosu,
2. Stevens Juniorenteam Thüringen,
3. TJ Slávia ŠG Trenčín

loading...