loading...

Pátá etapa Vuelty byla velmi náročná a jako stvořená pro dlouhý únik. Proto se žádný stabilní dlouho nemohl vytvořit. Až 80 kilometrů před cílem se osamostatnili Tim Wellens (Lotto Soudal) a Thymen Arensman (Sunweb) a později se k nim ve stoupání přidal Francouz Guillaume Martin (Cofidis).   

50 kilometrů před cílem přesáhl náskok vedoucí trojice 3 minuty a naděje uprchlíků stoupaly. 25 kilometrů před cílem byl rozestup téměř 4 minuty a skoro bylo rozhodnuto o tom, že únik dnes uspěje.

Trojice spolupracovala až do posledního kilometru závodu, kde se silnice zvedala a Arensman neudržel tempo Wellense a Martina. Francouz se pokusil s Belgičanem spurtovat, ale bylo to marné, Tim Wellens vyhrál a získal své 29. profesionální vítězství a třetí vítězství v etapě Grand Tour po dvou úspěších na Giro d´Italia. 

V hlavním poli byl nejlepší Primož Roglič (Jumbo - Visma) a zůstal v celkovém vedení. Nadále je lídrem i bodovací soutěže. Tim Wellens převzal puntíkovaný dres nejlepšího vrchaře. Enric Mas (Movistar) vede soutěž do 25 let.