Závod byl prvním ze série Českého poháru ŠKODA CUP 2019 a na startu bylo 162 závodníků. Již po 30km se odpojil první únik, ve kterém neměl Topforex zastoupení. Po cca 10ti kilometrech začal peloton únik stíhat a zde byl tým vidět na předních místech. Náskok stáhl na 40 vteřin, jelo se hodně aktivně. Po příjezdu na cílové okruhy, kdy do cíle zbývalo 40 km se začalo pořádně závodit a vlivem bočního větru došlo k roztrhaní pelotonu i úniku. „V první skupince jsme po prvním cílovém okruhu měli 4 závodníky, dokázali se na silném větru udržet s nejlepšími, v dalším kole se opět udělala další selekce už takto prořídlé skupinky a odskočil Jakub Otruba, který byl prostě nejsilnější. Náš Jirka Petruš se pral o další ze stupňů vítězů a dojel na 6. místě, což hodnotím velmi kladně,“ shrnul sportovní ředitel René Andrle.

Celkově výkon týmu sportovní ředitel zhodnotil také kladně. „Kluci jeli aktivně, bylo je vidět, nenechali průběh na ostatních, snažili se, zejména se mi líbil Martin Kohout. Toho bych chtěl pochválit.“

V mezinárodní konkurenci se tým neztratil a ukázal, že v této sezóně je našlápnuto zatím velmi dobře.

Příštím závodem týmu je 6. dubna kritérium v Soběslavi a 7. dubna 58. ročník Internationales Kirschblütenrenne v Rakousku.

Foto: Jan Brychta, SvětCyklistiky.cz