Kritérium v Soběslavi dnes přineslo 50 okruhů s celkovými 75ti kilometry.  Bodování v tomto typu závodu není úplně standartní, pořadí se určuje podle počtu vítězných průjezdů a extra bonifikovaných kol. Topforex-Lapierre na start postavil všech dvanáct závodníků. Lídry byli Tomáš Čapek, Petr Klabouch a Hynek Palička. Tým celou dobu jel velmi soudržně, na koho se pojede tak rozhodla až momentální situace.

„Všichni se snažili jet na zvolené lídry, nakonec z toho vyšel nejlépe Hynek Palička a kluci mu pak pomáhali s průjezdy, aby bodoval v jednotlivých kolech. Skvěle pro něj pracoval Roman Lehký, který se s ním v závěru dostal do úniku. Jeli sami dva, snažil se Hynka dostat na první pozici, protože průběžně byl třetí, to se bohužel nepodařilo, byli dostiženi cca 300,400m před cílem, a to pomohlo vítěznému Boubalovi a Hamplovi.“ okomentovat sportovní ředitel René Andrle.

„Se závodem i začátkem sezóny obecně jsem já i trenér maximálně spokojeni. Zejména Hynek Palička a Tomáš Čapek se představili v dobrém světle.“ dodal Andrle.

Co se týká výhledu na další týdny, tak důležitým bodem budou začátkem května UCI závody v Polsku, které jsou rovinaté a profilem ideální pro sprintery. Na ně zaměřuje formu Tomáš Čapek, který v uplynulém týdnu absolvoval minisoustředění na Šumavě, ze kterého se vrátil podle trenéra Jiřího Mikšíka ve skvělé formě.