Vše se rozhodlo v závěrečném kilometru, v cílovém stoupání v Roussonu, ale zběsilé byly i předchozí kilometry, protože najet do posledního kopce v dobré pozici bylo klíčové. Průběh závodu byl přitom celý den poměrně klidný, do dlouhého úniku se vydali jen tři cyklisté z francouzských kontinentálních týmů: Francouzi Maximilien Juillard (Van Rysel-Roubaix) a Jean-Louis Le Ny (Nice Métropole Cote d'Azur) a Kanaďan Matisse Julien (CIC U Nantes Atlantique). 

1146758247.jpg

Tato trojice vydržela na čele přes všechna stoupání, včetně 13 kilometrů dlouhého výjezdu Baraque. Le Ny a Juillard posbírali stejný počet bodů, čtrnáct, ale dres nejlepšího vrchaře v cíli oblékl Le Ny, Juillard zařídil jedinou zajímavou situaci před závěrečnými kilometry, když 62 kilometry před cílem nevybral jednu ze zatáček, vzal to rovně na trávu a musel se vracet na silnici. Naštěstí nespadl a nic se nestalo ani divákům u trati, kteří mu museli uhýbat. 

Uprchlíci byli dostiženi 6 kilometrů před cílem a začalo opravdu ostré závodění o pozice před cílovým stoupáním. Vše navíc zkomplikovalo ohromné množství silničních ostrůvků, zaparkovaných aut u silnice a ostrých zatáček. O čelo pelotonu se přetahovaly týmy Alpecin-Deceuninck a Lidl-Trek, jeden ze závodníků Alpecinu to v pravotočivé zatáčce trochu přehnal s rychlostí a udělal kotrmelec na chodník.

Do kilometrového stoupání najížděl jako první tým Lidl-Trek, který odvedl po celou etapu nejvíc práce a vše vsadil na Pedersena. Dán věděl, že musí čekat co nejdéle a ušetřit síly na posledních sto metrů. Jako první zaútočil Rémy Rochas (Groupama-FDJ), ale soupeři si pohlídali. Laurance se zvedl něco málo přes 100 metrů do cíle a Pedersen se okamžitě schoval za něj.

1146685615.jpg

Všichni už jeli na plný plyn, Laurance držel první pozici a Pedersen se pokusil vykouknout z háku, ale neměl dost sil a musel se smířit s porážkou. Laurance zvedl ruku nad hlavu a za páskou se zřítil na zem. Vybojoval své druhé profesionální vítězství v kariéře, první v dresu Alpecin-Deceuninck a dokázal, že výhra na šampionátu v Glasgow v kategorii U23 nebyla náhodná. 

Třetí skončil Kévin Vauquelin (Arkéa-B&B Hotels) se ztrátou jedné sekundy, stejně jako čtvrtý Kevin geniets (Groupama-FDJ). Laurance je prvním lídrem závodu a vede s náskokem 4 sekund před Pedersenem.