Jednalo se o dvojkový závod, jehož se zúčastnily dva UCI Pro teams: Uno-X a Novo Nordisk. Pro nás byla zajímavá také účast Dukly Bánská Bystrica. Přestože se cyklisté nacházeli v Řecku, nejvíc stálo na startu Norů! Plných 33. Také 25 Němců a po 20 Britech a domácích cyklistech.

První dvě etapy byly zvlněné s několika docela dlouhými, ale nepříliš prudkými kopci. Obdobné to bylo v poslední etapě, ovšem s výjimkou jednoho 4,7 km dlouhého kopce s průměrným sklonem 8,3%, nacházejícího se 50 km před cílem.

Profilu odpovídal i výsledek. V prvních dvou etapách dojíždělo do cíle velmi početné pole cyklistů, poslední etapa byla v tomto smyslu podstatně skromnější.

Celkovým vítězem se stal 19-letý Nor Waerenskjold z norského týmu Joker, který tu dvě etapy vyhrál a jednou byl třetí! Třetí příčku obsadil Pawel Bernas z polského týmu Mazowsze, ještě loni Hurom, kam Bernas pro letošek přestoupil z prvodivizního CCC.

Vrchařskou soutěž vyhrál Nor Traen z Uno-X. Že vám jeho jméno něco říká? To je ten, co letos dojel na Colombia 2.1 na 9. místě jako nejlepší Evropan!

Z našich kluků, z nichž třem je 18 a nejstaršímu 20 let, si po první etapě udrželi šanci na dobrý výsledek Bárta, Tyrpekl a Stoček, který do Prostějova přestoupil letos z IVAR Author. A tuto šanci udrželi i po etapě druhé.

Jenže v poslední etapě už nikdo z nich nezůstal ve vedoucí 38 členné skupině, do cíle dorazili  se ztrátou blížící se k 11 minutám a v případě Stočka víc jak 30 minut. Samozřejmě to znamenalo konec naděje na dobrý výsledek. Nejlépe se z týmu v konečném účtování umístil Tomáš Bárta na 43. místě.

Borci Dukly Bánská Bystrica dopadli velmi podobně jako naši. V poslední etapě se ani jeden z nich nedostal do první skupiny.