Plapp si připsal třetí titul mistra Austrálie v řadě, tentokrát už v dresu Jayco AlUla, kam letos přestoupil, měl nejkomfortnější pozici. Australský WorldTeam měl totiž početní a především výkonnostní převahu nad zbytkem startovního pole. V závodě na 16 okruhů v Buninyongu, se už na začátku vytvořila silná skupina uprchlíků, kde nechyběl Harper a později si dopředu dojel i Plapp, který 103 kilometry před cílem zaútočil ve stoupání a utrhl všechny soupeře, s výjimkou Harpera.

Ve zbytku závodu už se toho moc nestalo, Plapp s Hraperem spolupracovali, zatímco za nimi se vytvořila tříčlenná skupina s Kellandem O'Brienem, další závodníkem Jayco AlUla, Elliotem Schultzem (BridgeLane) a Chrisem Hamiltonem (DSM-Firmenich PostNL). Ti však nijak vedoucí duo neohrozili. 

Plapp a Harper dojeli do cílem společně, o titul už nezávodili, bylo rozhodnuto, že třetí titul v řadě sebere Plapp a Harper skončí druhý. Se ztrátou více než 6 minut si pro bronz dojel O'Brien a Jayco tak obsadilo celé pódium. "Aussies jsou zpět, GreenEDGE je zpět! Bylo to tam úžasné, myslím, že jsme měli všechno pod kontrolou už od startu a s Harperem jsme si to tam užili, nemůžu mu dostatečně poděkovat," řekl nadšený Plapp po dojezdu. 

"Chtěli jsme mít celou dobu vše pod kontrolou a myslím, že jsme to zvládli. Věděli jsme, že můžeme mít vše brzy pod kontrolou, a jakmile jsme odjeli, měli jsme to  v kapse. Byla to úžasná týmová práce, od Blakea (Quicka) na začátku, Rudyho (Portera) při prvních únicích, a pak od Kella, nikdy jsme nebyli mimo hru," dodává Plapp, který má ve třiadvaceti letech už pět elitních titulů. 
 
Na Harpera zbylo druhé místo, ale na tým ani Plappa se nezlobil: "Myslím, že od začátku se nám všem dařilo, Plappy a já jsme projeli cílem společně a byla to opravdu týmová práce, každý hrál svou roli. Měli jsme početní převahu a mohli jsme závod diktovat."

"Plappy tam v závěru letěl, takže jsem mu musel říct, ať kvůli mně trochu zvolní, ale byl to skvělý den a čistá trefa do černého i pro nás, kteří příští týden závodíme na Tour Down Under," připomněl blížící se první závod sezony WorldTour.