Přestup právě do UAE Emirates rozhodně nepřekvapil, protože sestava ze Spoejných arabských emirátů si na skautingu mladých talentů zakládá. Joxean Fernandez Matxin, manažer UAE Emirates, patří k nejúspěšnějším vyhledávačům talentovaných cyklistů a Del Toro mu proto nemohl uniknout. 

Devatenáctiletý cyklista z Baja California se snažil uspět především na horském kole, vyzkoušel si i cyklokros, ale největší úspěchy má na silnici. Vynikající vrchař získal tříletý kontrakt v týmu Tadeje Pogačara a přidá se k dalším talentovaným cyklistům, kteří letos podepsali smlouvu s UAE Emirates, jako jsou António Morgado, Igor Arrieta a Jan Christen. 

"Je mi ctí, že se mohu připojit k týmu UAE Emirates. Jsem velmi hrdý na to, že jsem byl přijat do této velké rodiny. Je to něco neuvěřitelného a v následujících letech ze sebe vydám to nejlepší. Mám se toho hodně co učit, mám obrovskou chuť a chci se v týmu rozvíjet. Vždycky jsem snil o tom, že se dostanu až sem, a těším se na to, co mi přinese budoucnost. Zároveň bych rád poděkoval všem lidem, kteří mi pomohli dostat se až sem," říká Del Toro. 

Je jasné, že od Del Tora se v budoucnu očekávají velký výsledky a vítězství na největších etapových závodech, jako od každého vítěze Tour de l'Avenir, mezi které patří třeba Pogačar, Egan Bernal, David Gaudu, Marc Soler, Warren Barguil a další hvězdy současnosti i minulosti.  "Jsme velmi potěšeni a nadšeni, že můžeme Isaaca přivítat v našem týmu. UAE Emirates je velmi mezinárodní tým a jsme hrdí na to, že Isaac bude prvním mexickým cyklistou v naší historii. Je to mladý muž se slibným talentem a my se těšíme, že se v příštích letech u nás bude rozvíjet jako cyklista i jako člověk," dodává Mauro Gianetti, ředitel týmu.