Dres od výrobce Castelli zachovává kontinuitu posledních let, ale změna tu je. Je dána i tím, že došlo ke změně na postu titulárního sponzora, takže Quick-Step Alpha Vinyl z roku 2022 se mění na Soudal – Quick Step v roce 2023.

Výrazný červený obdélník, logo titulního sponzora Soudal, se nyní objevuje přes hruď, přičemž druhý sponzor Quick-Step se posunul níže a trochu se zmenšil. Dres však dostává více než jen sponzorskou aktualizaci. Hlavní modrá barva je nyní tmavší a rámuje bílou část, která se táhne přes hruď a rukávy a kde jsou umístěna loga sponzorů. Kalhoty jsou tmavě modré.

Josef Černý, vítěz Okolo Slovenska 2022

Belgický tým, který aktuálně trénuje na společném kempu ve Španělsku,  patřil i v roce 2022 k nejlepším na světě, i když pozici lídra v počtu získaných UCI bodů ani v počtu vítězství z roku 2021 neobhájil. V žebříčku UCI skončil na 5. místě a v počtu výher (47) dosažených v týmovém dresu ho o jedno vítězství překonaly týmy Jumba a UAE. K oněm 47 však nutno připočítat i dvě dosažená v národních dresech a těmi jsou mistrovství světa a mistrovství Evropy.

Chlubit se je tedy určitě čím. Vedle titulů mistra světa (Evenepeol) a Evropy (Jakobsen) také ziskem španělské Vuelty, klasik Lutychu a San Sebastianu (vše Evenepoel), etapami na Tour de France (Lampaert, Jakobsen), Giru (Cavendish) i Vueltě (Evenepoel) atd.

O víc jak polovinu vavřínů se podělili dva borci: Remco Evenepoel (15) a Fabio Jakobsen (13). Dvě vítězství do společné pokladnice přidal i Josef Černý, když vyhrál etapu na Coppi e Bartali (2.1) a konečné pořadí na Okolo Slovenska (2.1).

Tým opouští po 12 letech Zdeněk Štybar i Iljo Keisse, který v týmu působil ještě o rok déle

Po dvanácti letech tým opouští Zdeněk Štybar. Příští rok ho budeme vídat v dresu australského BikeExchange. Do týmu přišel v roce 2011 a v jeho dresu dosáhl na 18 vítězství, mezi nimiž vynikají dvě etapy a celkové prvenství na Eneco Tour a etapa na Vueltě z roku 2013, mistrovský dres a etapa na Eneco Tour z roku 2014, Strade Bianche a etapa na Tour de France z roku 2015, etapa na Tirrenu z roku 2016, mistrovský dres z roku 2017 a Omloop Het Nieuwsblad a E3 BinckBank Classic z roku 2019.

Tým se s ním rozloučil mj. na sociálních sítích těmito slovy: „Dvanáct skvělých let, posetých tolika nezapomenutelnými okamžiky, skvělými výhrami a fantastickými vzpomínkami, končí, ale jedna věc je jistá: Štyby bude vždy součástí Vlčí smečky.“

loading...