Polanc, vítěz dvou etap na Giro d'Italia a Yousif Mirza ze Spojených arabských emirátů budou sportovní ředitelé týmu UAE Emirates Gen Z a budou předávat své zkušenosti celkem jedenácti cyklistům, mezi kterými nechybí mladí závodníci ze Spojených arabských emirátů, ale také velcí talenti ze Slovinska, Belgie a dalších zemí. 

1140087339.jpg

Anže Ravbar

Závodníci týmu Gen Z:

Abdulla Alhammadi (SAE)
Mohammad Almutaiwei (SAE)
Owen Cole (USA)
Luca Giaimi (Itálie)
Gal Glivar (Slovinsko)
Johnatan Guatibonza (Kolumbie)
Abdulla Jasim (SAE)
Duarte Marivoet (Belgie)
Anže Ravbar (Slovinsko)
Gibbe Staes (Belgie)
Pablo Torres (Španělsko)

Tým UAE Emirates se rozhodl založit vlastní třiadvacítkový program, podobně jako mnoho jiných WorldTeamů. Doposud při výchově svých největších talentů využíval zavedených kontinentálních sestav, například Tadej Pogačar, ačkoliv už měl smlouvu s UAE, v kategorii U23 jezdil za slovinský celek Ljubljana Gusto Xaurum, Juan Ayuso strávil půl roku v tradičním italském týmu Colpack a Jan Christen byl půl roku v Hagens Berman Axeon. Nyní však může své vyhlídnuté závodníky poslat na zkušenou na kontinentální farmu. 

1131528313.jpg

Duarte Marivoet

Do Gen Z přestupuje hned pět letošních juniorů a všichni mají za sebou hodně slibné výsledky v této kategorii. Slovinec Ravbar se stal mistrem Evropy, ale dobrá umístění zajížděl i na dalších mezinárodních závodech a to i etapových. Belgičan Marivoet přichází z vyhlášeného německého týmu Auto Eder a silný je především v časovkách, mimochodem je mistrem Belgie v této disciplíně.

 Mistrem své země v časovce je také Ital Giaimi, který patřil k nejlepším reprezentantům squadry azzurry a poslední rok strávil v celku Giorgi ASD, kde působili také čeští cyklisté Mathias a Karel Vackovi. Belgičan Staes přichází z dalšího vyhlášeného juniorského týmu Acrog, za který v minulosti jezdili Remco Evenepoel, Jordi Meeus, Cian Uijtdebroeks nebo Tomáš Kopecký. Staes letos získal několik vítězství, ačkoliv spíše na menších závodech. Španěl Torres vyhrával pravidelně na náročných domácích závodech. 

1141326028.jpg

Jonathan Guatibonza

O rok zkušenější jsou Owen Cole a Jonathan Guatibonza. Cole je mistrem USA v kategorii U23 a reprezentoval i na světovém šampionátu. Sprinter Guatibonza letos závodil především v domovské Kolumbii a zaujal především vítězstvím v etapě Okolo Kolumbie. Byl jediným závodníkem, který během devíti etap dokázal porazil Miguela Angela Lópeze. 

Nejzkušenějším závodníkem Gen Z je Slovinec Glivar (na úvodní fotografii), který by měl být oporou týmu. Glivar už byl na stáži ve WorldTeamu UAE, hostoval z celku Adria Mobil a skončil pátý v celkovém pořadí Okolo Chorvatska. Glivar byl letos silný především v květnu, když v Polsku vyhrál celkové pořadí Karpatských kurýrů a Orlen Nations Cup. Překvapivě nedostal šanci ve velkém UAE Emirates, ještě jeden rok stráví na závodech kategorie U23.