Dosud obdrželo licenci sedm týmů: Alé BTC Ljubljana (Itálie), Canyon-SRAM (Německo), CCC-Liv (Nizozemsko), FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope (Francie), Movistar Team (Španělsko), Team Sunweb (Německo) a Trek -Segafredo Women (USA).

Australský Mitchelton-Scott také požádal o licenci nejvyšší úrovně, ale jejich žádost stále čeká na vyřízení u příslušné komise UCI. Jde však jen o administrativní záležitost, takže by s přidělením licence tomuto osmému celku neměl být problém.   

Týmy musely splnit přísná kritéria, včetně zaručení minimální mzdy či mateřské dovolené. Taktéž musely mít záruku několikaletého sponzorství, což pro některé týmy bylo dost obtížné, a většina právě proto zůstala v kategorii o stupeň níž. 

Cílem UCI je rozšířit WorldTour pro ženy na 15 týmů a docílit zajištění minimální mzdy na úrovni ProConti mužských týmů, což je v současné době 30 855 EUR.

V kalendáři WorldTour je pro dámy připraveno celkem 22 závodů. Začíná se v únoru na Cadel Evans Great Ocean a končí v říjnu na Tour of Guangxi.