Uijtdebroeks byl přítomný na prezentaci týmu Visma-Lease a Bike, oblékl si nový dres nizozemského týmu a nedlouho poté vyšla tisková zpráva týmu Bora-Hansgrohe o dohodě. „Dnešek je pro mě dnem smíšených pocitů. Překvapilo mě, že jsem byl osloven s přáním dosáhnout dohody. Je však dobře známo, že jsem otevřený jednání a že nebudu bránit přestupu, pokud budou podmínky správné a pokud se uskuteční podle pravidel. Tak tomu bylo před třemi týdny a tak tomu bylo i dnes,“ říká ke kauze Ralph Denk, ředitel Bora-Hansgrohe.

„Jsem rád, že se konečně usadil prach a že je případ uzavřen. Dohoda ukazuje, že na rozumnou a osobní diskusi není nikdy pozdě. Byl bych rád, aby tento případ zůstal ojedinělým incidentem pro celou cyklistickou rodinu. Dodržujme smlouvy a pravidla, buďme k sobě féroví,“ pokračuje Denk, který na konci letošní sezóny vyplatil Primože Rogliče z týmu Jumbo-Visma.

GB4_FVJXYAA-slC.jpeg

Denk odmítá, že by Uijtdebroeks odešel kvůli šikaně, jak se psalo v nizozemských médiích. „Především stojím za svým týmem. Když se proti našim jezdcům vznášejí falešná obvinění, je překročena hranice. Aby bylo jasno, tato obvinění nepocházejí od Ciana. Nikdy nám je nevyslovil jako důvod ke změně týmu,“ dodal Denk. 

Sám Uijtdebroeks je rád, že se podařilo dosáhnout dohody a už myslí na sportovní cíle v roce 2024. „Minulý týden jsem byl s týmem na soustředění a byla tam opravdu příjemná atmosféra a jsem moc rád, že tu mohu být,“ řekl během představení týmu Visma-Lease a Bike.  

„Je to opravdu dobře organizovaný tým a každý se snaží vytěžit maximum z toho, co děláme. A přitom s úsměvem. To je to, co jsem hledal. Tohle je ten nejlepší tým pro rozvoj jezdce na Grand Tour,“ pokračuje Uijtdebroeks. 

„Giro bude mým hlavním cílem," prozradil Uijtdebroeks v Amsterdamu. Nebude však jediným lídrem, protože na Giro se chystají také Wout van Aert a Olav Kooij, a oběma jde o etapy. „Moc se těším. Chceme jako tým vyhrávat etapy, ale osobně doufám, že zajedeme i dobrou celkovou klasifikaci. Budu závodit bez tlaku. Dostanu tam volnou roli a pak uvidím, jak daleko jsem. Zvláště v konkurenci někoho, jako je Tadej Pogačar. Bude fajn vědět, jak si teď stojím. V příštích měsících uvidím, na jakou úroveň se dostanu.“