Na závodníky tentokrát čekalo prvenství na pásce a novinka handicapový start, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters, ženy a juniorky. Nejlépe si s touto výzvou poradil zkušený borec Petr Ruman (Cyklo Atom), který nasbíral 4 body, ale nakonec v chladném počasí ztratil kontakt se skupinou a během chvíle měl kolo ztráty. O body to zkusila ve spurtu také Kristýna Burlová (Lifeplus - Wahoo), jediný bod jí nakonec stačil na vítězství v kategorii.

Peloton dojel ztrátu po necelých 6 kilometrech, hlavně díky jezdcům ACS DEVELOPMENT, kteří celý závod jeli na lídra Richarda Kobra. V polovině závodu došlo ke kolizi několika jezdců, bylo několik odřenin a šrámů.  Závod to nakonec zastavilo jen na pár minut, a po ošetření jezdců se mohlo pokračovat. V žádném spurtu o body nechyběl Richard Kobr a Josef Hladík (BRILON RACING TEAM MB), kteří se přetahovali o vítězství. Do souboje se pouštěl i sparťan Richard Habermann, kterému to vyneslo slušné třetí místo. I s odřeninami dojel do cíle junior Ondřej Šafránek (Roman Kreuziger Cycling Academy). Se ziskem 10 bodů suverénně vyhrál svojí kategorii a v celkovém hodnocení mu navíc patřilo i čtvrté místo mezi jezdci Elite.

Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Martin Boubal (CTW Cycling) se ziskem 10 bodů.

Richard Kobr v cíli: „Ze začátku se mi v tý zimě nechtěly rozjet nohy, ale pak se to rozjelo. Chtěl bych poděkovat klukům z týmu za pomoc při závodě a máme vítězství“

loading...

Další díl Giant Ligy 2024 pokračuje v úterý 30. dubna v Plzni, ve sportovním areálu SKP RAPID PLZEŇ od 17:30 hod.

GL.jpg