I druhá 186 km dlouhá etapa byla rovinatá, ovšem v závěru se jely dvakrát krátké cílové okruhy přes sice jen 0,5 km dlouhý kopec, který ale obsahoval úseky od 11 do 13 %. Závěr ztížilo počasí, neboť bylo mokro a jelo se na technickém okruhu po kostkách.

V průběhu závodu se zase dost padalo. Spadl i Matúš Štoček z Topforex ATT Investments, který tu jede za slovenskou reprezentaci, a bolestivě si poranil ruku. Propadl se tím do druhé skupiny a jelikož odstup nebyl velký, ale ve skupině bylo moc málo lidí, kteří byli ochotni tahat, dojel si Štoček dopředu sólově.

Jenže v závěru na dlažebních kostkách a se spoustou zatáček nebyl schopen pro bolesti uviset a chytil přes 2 minuty, čímž přišel o šanci na velmi dobré umístění poté, co v první etapě dokončil na 12. místě.

Ztrátu zaznamenal i Lubomír Petruš (Alpecin-Fenix Development Team), když dojel na 50. místě se ztrátou 37 sekund, čímž klesl o 22 příček na 44. místo.

Čas vítěze, jímž se stal 18letý Američan Lamperti z britského kontinentálního Trinity Racing, obdrželo tentokrát jen 30 cyklistů. Na 2. místě to byl Timo Kielich, týmový kolega Lubomíra Petruše. A třetí Hugo Page z Equipe continentale Groupama-FDJ, týmu, který měl v první desítce hned tři své zástupce, čímž jen potvrdil pozici nejlepšího týmu.

Vedení v klasifikaci jednotlivců udržel před poslední etapou Kim Heiduk (Lotto-Kern Haus).