Čtvrtá etapa ze Zadaru do Crikvenice měřila 197 km a odehrála se povětšinou na pobřeží Jaderského moře, takže nebyla profilově přespříliš náročná. Cyklisté na 197 km nastoupali 2200 výškových metrů.

Opět se konal únik, opět byl dojet a o vítězství v etapě se utkali závodníci z hlavní skupiny čítající 59 lidí. Už podruhé byl nejúspěšnějí Olav Kooij z Jumbo-Visma.

Na trase byly vypsány dvě vrchařské a tři sprinterské prémie. Noru Skaarsethovi z Uno-X se podařilo smazat třívteřinovou ztrátu na Milana Mentena z týmu Bingoal a ujmout se vedení v průběžné klasifikaci.

Kooij vítězstvím výrazně upevnil své vedení ve sprinterské soutěži, po dnešku má náskok na Mentena 36 bodů. Torsten Traen z Uno-X dnes navýšil vedení ve vrchařské soutěži před Marcinem Budzinskim z týmu Mazowsze o další tři body, takže má na kontě 15 bodů a Budzinski 10. V mladících vede nadále Van Dijk z Jumbo-Visma, které vede i soutěž týmů.

Daniel Turek si dnes připsal ztrátu 3:37 a průběžně mu patří 93. příčka.

Zítra je na programu pravděpodobně rozhodující, královská etapa do Opatije s pěti vrchařskými prémiemi, kdy se bude nutno vypořádat uprostřed etapy s 13 km stoupáním o 6,6 % sklonu a v závěru na cílovém okruhu dvakrát se sice jen půlkilometrovým, zato 11,5 % stoupáním.

Časový rozdíl mezi prvními 40 závodníky činí pouhých 12 sekund, takže zítra je vše ještě hodně otevřené.