Druhá etapa z Otočacu do Zadaru měřila 163 km a měla zvláštní profil. Nedlouho po startu bylo nutno vyjet středně náročný nekategorizovaný kopec, následovala převážně rovinatá pasáž po náhorní planině, zakončená jedinou vrchařskou prémií (4,5 km a 4,6%), z jejíhož vrcholu se sjelo v průběhu 15 km o 650 metrů níže, kdy přišla na řadu závěrečná mírně zvlněná třetina trati. Samotná zhruba 10 km cílová pasáž se odehrála na rovinatém okruhu v Zadaru. 

V první části etapy odjela tradičně skupinka outsiderů ve složení Čemažar (Adria), Pawlak (Mazowsze), Horvat (Hrinkow), Potočki (Ljubljana), Barač (Meridian) a Meiler (Vorarlberg). V závodech obdobného charakteru se obvykle hodně snaží ukázat speciálně v denním úniku jednak jezdci z týmů nižších divizí, v tomto případě šlo výhradně o Conti týmy, a jednak domácí jezdci, resp. jezdci ze širšího regionu. V tomto případě to byli dva Chorvati a dva Slovinci.

Tempo pelotonu určovali a náskok uprchlíků kontrolovali podle očekávání jezdci Bahrain Victorious. Tři minuty byl rozdíl, který se jevil jako bezpečný.

Borci v úniku si zaspurtovali o vrchařskou prémii, nejlépe to zvládl Tobiasz Pawlak. První vypadl z úniku Barač. Rychlostní prémií 22 km před cílem projeli cyklisté v úniku v tempu pravidelného střídání a první pozice vyšla na Meilera. Dojeti byli 8 km před cílem.

Dojezd byl poměrně technický. Průjezd z pobřežní komunikace úzkým viaduktem do vnitřního města, hodně zatáček, různá zúžení. Závodníci dostali možnost si to jednou vyzkoušet "nanečisto". I proto už dobré 3 km před cílem probíhal nelítostný souboj o pozice.

První šel do velmi dlouhého spurtu vítěz včerejší etapy Milan, pro kterého odváděl v závěrečných kilometrech nejvíc práce Matej Mohorič. Jenže do cíle zbývalo přeci jen příliš na to, aby Milan dokázal s přehledem udržet vedoucí pozici. Přestože na něj zle dotíral především Pierre Barbier z týmu B&B Hotels, nakonec cílová fotografie přiznala přeci jen vítězství Jonathanu Milanovi z týmu Bahrain Victorious. Barbiere se tak radoval předčasně. Třetí skončila kdysi světová sprinterská špička Elia Viviani z Ineosu. 

Čas vítěze byl připsán rovné stovce lidí, mezi nimi i Michalu Schlegelovi. Vojtěch Řepa zaznamenal ztrátu +1:20 min.

"Dvě výhry za dva dny, to je neuvěřitelné. Tým od prvního kilometru až do cíle odvedl skvělou práci. Poslední okruh byl velmi důležitý, zvláště poslední zatáčka byla klíčová. Jsem velmi šťastný z tohoto vítězství. Je skvělé vyhrát tady v Chorvatsku,“ ​​ řekl k dnešnímu druhému vítězství 21letý sprinter Bahrainu.

Jonathan Milan vede před zítřejší třetí etapou průběžnou klasifikaci o 14 vteřin před nejbližšími soupeři. S velkou pravděpodobností bude jeho červený dres lídra zítra v silném ohrožení, neboť jinak rovinatá etapa končí dvěma soupáními, přičemž to cílové je dlouhé 1,6 km s průměrem 6%, ovšem to jen proto, že úvodní stovky metrů jsou pozvolné. Kopec totiž graduje v samém závěru, kdy dosáhne sklonu až 12%.