Jelo se na profilově zcela nenáročné 72km dlouhé trase, v naprosté většině po více proudé komunikaci. Ovšem za mimořádného chladu.

Dva cyklisté z kontinentálního Ablock a Pro týmu Bingoal se rozhodli už na 12. km ukázat své dresy v úniku a peloton jim to umožnil až do mety 6 km před cílem.

Ovšem oproti očekávání se v závěrečném hromadném finiši neprosadily dva favorizované týmy: Deceuninck-QuickStep a Alpecin-Fenix.

Naprosto bezkonkurenčné se 1,5 km před cílem srovnal na špici vlak norského Uno-X, aby v posledních desítkách metrů vyslal k etapovému prvenství Kristoffera Halvorsena. Jenže jeho závětří využil a individuálně se dokázal prosadit o pár milimetrů Arvid De Kleijn z amerického Rally.

Na 3. místo se prosadil sprinter francouzského Delka Pierre Barbiere, týmu, který se aktivně podílel na sjíždění uprchlíků.

Teprve na 4. místě skončil Mark Cavendish z Deceuninck a 5. Jasper Philipsen z Alpecinu. A za nimi nestor sprintu ověnčený 22 vítězstvími na Grand Tours, 38letý André Greipel z týmu Israele.

Pouze 4 cyklisté z celkového počtu 171 startujících si nepřipsali čas vítěze. Ten si pochopitelně připsalo i těch několik, kteří byli účastníky pádu v předposlední pětistovce.