Dnes odstartoval první etapou 30. ročník Alpes Isére Tour. Mezi 23 týmy také Elkov Kasper v sestavě Bárta, Adam Ťoupalík, Schlegel, Kukrle, Neuman, Otruba. A v rakouském Felbermayru Daniel Turek.

Sešly se tu 4 Pro týmy: belgický Bingoal, španělský Kern Pharma a italské Androni a Vini Zabú. Dále 4 development týmy pro World FDJ, AG2R, Qhubeku a pro norský Pro tým Uno-X. Další kontinentální týmy z Israele (Academy), Švýcarska (Academy), Dánska (BHS), Nizozemska (Metec), Polska (Mazowsze) a Slovenska (Dukla BB). Soupisku týmů doplňuje 7 domácích klubových celků.

V průběhu 5 etap natočí cyklisté celkem 776 km a utkají se o sadu 6 dresů pro nejlepší v jednotlivých kategoriích.

První etapa byla profilově ze všech nejsnadnější. Měřila 136 km a obsahovala tři sprinterské a dvě vrchařské prémie. První na 52. km (1,5 km, 4,7 %) a druhou na 68. km (2,2 km, 5,3 %). Posledních necelých 50 km se odehrálo na cílovém okruhu, který si závodníci dali třikrát.

Po 22 km se před pelotonem postupně utvořila jedenáctičlenná skupina, v níž byl i Jan Bárta. Své zástupce tam měla většina silných týmů: Bingoal, Androni, Kern Pharma, ale i Felbermayr, Metec, BHS a FDJ Conti.

80 km před cílem se čelní skupina rozrostla o dalších 13 lidí. Mezi nimi i o Michala Schlegela. Nikoho tam nemělo např. Vini Zabú, Israel, Mazowsze ani Dukla Bánská Bystrica.

70 km před cílem činil náskok 1:20. A stejný odstup trval i po dalších 25 odjetých km. V pelotonu se nejvíc snažili cyklisté Mazowsze. A dařilo se jim náskok zmenšovat. A do toho začalo silně pršet z těžkých mraků!

10 km před cílem bylo po úniku. Etapa vyústila do hromadného závěru početného startovního pole.

Vyhrál borec Groupama-FDJ Conti. Na 8. místě dojel Dominik Neuman, Adam Ťoupalík o tři místa za ním.

Čas vítěze si připsalo 84 závodníků, mezi nimi všichni čeští.

Výsledky.