Pedersen útočil na čistou sérii, vyhrál totiž tři předchozí dny závodu a držel trikot lídra. Ale nakonec byla větrná 4. etapa Okolo Provence komplikovanější. Thibaut Bernard (Bingoal WB), Fabien Grellier (TotalEnergies), Kenny Molly, Kévin Avoine (oba Van Rysel-Roubaix) a Kasper Saver (Philippe Wagner/Bazin) se dostali do dlouhého úniku a Pedersenův Lidl-Trek je samozřejmě musel stahovat a odvádět nejvíce práce. 

Nakonec však uprchlíky smetl silný vítr, tedy, ne doslova, boční vítr totiž způsobil roztrhání pelotonu a první skupina s pětadvaceti jezdci zrychlila natolik, že uprchlíci byli rychle dojeti. Pedersena terezíny nezaskočily, udržel se bez problému v čelní skupině a navíc měl k ruce týmové kolegy Jakoba Söderqvista, Tima Declercqa, Ottu Vergaerdeho a Alexe Kirsche.

Ale ne všichni ambiciózní závodníci se vpředu udrželi, například Ewen Costiou z Arkéa-B&B Hotels, třetí muž průběžného pořadí, zaostal a dopředu už se nevrátil. Kvůli silnému větru už se nezpomalilo, ale ani nikdo neútočil, takže vedoucí skupina držela pohromadě. Vše spělo k hromadnému dojezdu unavených sprinterů. 

Favoritem byl samozřejmě Pedersen, ale Lidl-Trek se opět pokusil na soupeře vyzrát. Když se na čelo pelotonu posunul Kirsch, Pedersen odpojil zbytek skupiny z jeho háku a Lucemburčan se pokusil uniknout sólo. To však ostatní týmy nedovolily, zejména ne Decathlon AG2R La Mondiale, který chtěl připravit spurt pro Sama Bennetta. A to se jim podařilo.

Jako první však začal spurtovat Pedersen, tak jak má ve zvyku. Ale tentokrát to bylo příliš daleko před cílem a Bennett využil jeho závětří. Přesto to nebyl on, kdo byl v cíli první. Překvapivě se totiž dopředu prodral Tom Van Asbroeck (Israel-Premier Tech) a poprvé od sezony 2019 zvítězil. Bennet skončil druhý, Axel Zingle (Cofidis) třetí a Pedersena porazil taky čtvrtý Hugo Hofstetter (Israel-Premier Tech).

1148011651.jpg

Pedersenův trikot lídra to ohrozit nemohlo, nakonec vyhrál rozdílem 29 sekund před Zinglem a třetím Raulem Garciou (Arkéa-B&B Hotels). Dán byl samozřejmě nejlepší i v bodovací soutěži, nejlepší vrchařem se stal Kévin Avoine (Van Rysel -Roubaix) a nejlepším mladým závodníkem je Pierre Gautherat (Decathlon AG2R La Mondiale).